Ponyspringryttere på foreløbig fjerdeplads ved EM

15-08-2019 17:45

Camilla Tiefensee Schrøder

Det danske ponyspringhold går videre til anden runde af EM i Strzegom med sammenlagt fire fejl med flotte nulrunder fra Linnea Ilsøe Madsen og Freya Strandby Møller. De ligger på en foreløbig delt fjerdeplads med Italien og Irland

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ilsøe Madsen og Zee Tech kom på en individuel førsteplads i dagens springklasse med en flot, fejlfri runde. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter første runde på springbanen ved EM for ponyryttere i Strzegom har det danske landshold placeret sig i den gode ende af feltet med sammenlagt fire fejl.
– Det er gået godt, og vi var også meget tæt på nul, siger landstræneren for ponyspringrytterne, Lars Trier Kjøller.
Freya Strandby Møller red en flot nultur, og det samme gjorde Linnea Ilsøe Madsen, som individuelt vandt klassen med bedste fejlfri tid. Isabel Vang Hvitved fik en enkelt bom, mens Nikoline Dresler var udfordret af at være første rytter på banen, fortæller landstræneren.
– Det havde nok været lidt lettere for hende, hvis hun havde haft muligheden for at se nogle ryttere, inden hun selv skulle ride. Det blev til to bomme, men hun havde en flot tur, siger han.

I den samlede stilling ser det nu sådan ud, at Danmark deler fjerdepladsen med Italien og Irland, mens tre lande ligger på en delt førsteplads med nul fejl: Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Se resultatlisten

Ærgerlig afsidning
Desværre var Josefine Sandgaard rigtig uheldig med sit ridt på Rainbows Mocha, som sprang ud af kroppen på fjerde spring, en stor oxer, og derefter stoppede foran næste lodrette og dermed fik kastet sin rytter ud af sadlen.
– Jeg kan ikke sige noget, hun skulle have gjort anderledes. Den vælger at blokere bremsen, og så flyver hun af, men slår sig ikke. Fysisk er hun ok, men selvfølgelig er hun rigtig ærgerlig over det, for hun var her ikke bare for at samle rutine, hun var her for at ride i A-finalen, siger landstræneren om den dygtige ponyrytter.
Hvis både rytter og pony er i form til det i morgen, er de klar til start igen i anden runde af holdspringningen.
– Vi har et homogent hold, alle er superseriøse og har redet rigtig godt i dag. Selvfølgelig har de været nervøse og spændte, men de var alle sammen supercool på banen, slår Lars Trier Kjøller fast.

En stor opgave i morgen
Det har været en god start, og i morgen gælder det den næste store udfordring.
– Vi har to runder i morgen, og det er klart, at det bliver en stor opgave. Det bliver en tand sværere, og jeg har sagt til dem, at de skal lade være med at tænke for meget på, at det er et hold, og bare ride deres runder ét spring ad gangen, siger Lars Trier Kjøller, som tror på en dansk placering i top 5.
De 30 dygtigste ryttere fra fredagens runde går videre til den individuelle A-finale på søndag.

Se start- og resultatlisterne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen