Fine forhold for hestene i Paris

26-07-2024 11:58

Trine Askjær-Jørgensen

Når OL i military, dressur og springning afvikles fra den 27. juli til den 6. august, er der tænkt på både opstaldningsforhold, afkøling, motion, græsning mv. til hestene i Versailles

Copyright Ridehesten.com
Det britiske militaryhold ankommer til staldene ved Chateau de Versailles. Foto: FEI/Benjamin Clark
Nyheden fortsætter efter annoncen

I onsdags ankom de første heste til de imponerende arealer ved Versailles-slottet udenfor Paris, hvor OL i de tre ridesportsdiscipliner military, dressur og springning skal afvikles.

Militaryhestene var de første til at ankomme, heriblandt danske Peter Flarup med DV-hesten Fascination, som senere i dag skal i vettjek forud for morgendagens første konkurrence. I dag er det så dressurhestene, der ankommer, mens det er springhestenes tur på søndag den 28. juli.

5-stjernede forhold til de firbenede atleter
For de firbenede, olympiske deltagere, der har været i skarpt træning de sidste mange måneder for at blive klar til sommerens store konkurrence, er forholdene helt i top. Alle hestene har hver deres rummelige boks på 4 x 3 meter med gummimåtter og strøelse i form af enten halm eller spåner. Derudover har de selvfølgelig alle sammen deres dedikerede hestepassere med til at sikre dem optimal pleje.

Udover opstaldningsforholdene er der arealer til græsning og motion; tre sandringe til longering, seks træningsområder, inklusiv et overdækket område, samt en galopbane og dedikerede græsningszoner.

Det er et omfattende setup designet til at sikre, at hver enkelt hest kan trives og yde deres bedste. Et hold af meget erfarne beslagssmede servicerer desuden hestene med individuelt tilpasset hovpleje.

Copyright Ridehesten.com
Ved OL deltager ekvipager fra hele verden. Her er det én fra Marokko. Foto: FEI/Benjamin Clark
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vigtigt at forblive kølig og tilpas
At være godt tilpas i den parisiske sommer bliver ikke et problem for hestene, som vil drage fordel af avancerede kølesystemer installeret i deres stalde. FEI har implementeret avanceret klimaovervågning, så skulle temperaturerne stige, er de klar til at aktivere bestemte varmeprotokoller, som har vist sig at være effektive til at holde hestene kølige og tilpas under OL i Tokyo 2020.

Strategisk placerede skyggetelte, dugventilatorer og mobile køleenheder er spredt ud over hele området sammen med masser af vandposter og områder til afvaskning. Med fokus på velfærd vil hestene blive overvåget ved hjælp af banebrydende, termisk billedteknologi til at opfange og forhindre overophedning, så de kan være i topform til konkurrencerne.

Copyright Ridehesten.com
Hestene bliver gennemgået af et dyrlægehold ved ankomst. Foto: FEI/Benjamin Clark

Dyrlægepleje
Et dyrlægehold i verdensklasse står klar til at yde førsteklassespleje og hjælpe hestene. Med et fuldtidspersonale, der omfatter specialiserede dyrlæger, billedbehandlingseksperter og hestefysioterapeuter, vil hestene i Versailles modtage den bedste lægehjælp, hvis det er nødvendigt.

Strenge biosikkerhedsforanstaltninger
Hestene er underlagt strenge biosikkerhedsprotokoller under hele deres ophold i Versailles, overvåget af FEI's Veterinary Commission og et dedikeret biosikkerhedshold. Daglige sundhedstjek, temperaturovervågning og grundig rengøring og desinfektion vil sikre de højeste standarder for hygiejne og sikkerhed.

– Overvågningen af de olympiske heste begyndte 15 dage før deres ankomst til OL-stedet, fortæller FEI's veterinærdirektør Göran Åkerström og fortsætter: – Alle hold er forpligtede til at tage og registrere deres hestes temperaturer dagligt ved hjælp af FEI Horse App. Ved ankomsten bliver hestene læsset af og undersøgt af Paris 2024's dyrlægehold for at sikre, at de er ved godt helbred. Heste, der består dette tjek, installeres i staldene efter disciplin, mens de, der ikke består, placeres i isolationsstalde. Opfølgningsovervågning fortsætter i 15 dage efter, at de forlader stedet for at sikre sporbarhed af biosikkerhedsmæssige årsager.

Copyright Ridehesten.com
Militaryrytterne havde første træningssession på de flotte baner i går, hvor Versailles-slottet som bekendt pryder i baggrunden. Foto: FEI/Benjamin Clark

/Pressemeddelelse FEI

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen