Fem seje damer i verdenstoppen

01-02-2024 21:01

En ny måned er lig med en opdateret verdensrangliste – og det er fortsat et hold stærke damer, der befinder sig i top fem på FEI's dressurrangliste, heriblandt danske Nanna Skodborg Merrald

Copyright Ridehesten.com
Den nye dressurdronning Jessica von Bredow-Werndl med dansemakkeren Dalera. Her til EM i Riesenbeck 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er et hav af verdensranglister indenfor ridning at holde styr på; men listen over dem alle, når det kommer til dressur, er nu engang FEI Dressage World Ranking - Athletes - CDI3*/CDIO3* and above. For nogle år tilbage blev det besluttet, at verdensranglisterne skulle være delt ind efter atlet og hest og dermed ikke afhænge af den enkelte ekvipage længere. Det nye er dog, at der faktisk er tre dressurranglister for seniorer, da listerne nu er delt ind i 1-stjernet, 2-stjernet og 3-stjernet/derover. Det er naturligvis den sidstnævnte, som alle drømmer om at toppe. 

Igen igen – fristes man til at sige – er det Jessica von Bredow-Werndl, der ligger i top, hvor størstedelen af de 2258 point må være vundet med hendes tophest TSF Dalera BB, der iøvrigt også fører på listen over verdens bedste dressurheste. I hælene på Jessica kommer to skarpe britere, der dog har byttet plads siden sidste måned. Nu er det nemlig Charlotte Fry, som sidste weekend vandt World Cup kvalifikationen i Amsterdam, der indtager andenpladsen med 2105 point, skarpt efterfulgt af Charlotte Dujardin med 2100 point. På fjerdepladsen finder vi den engang uopnåelige Isabell Werth, der på trods af kampen fra de yngre damer, stadig holder sig til. 

Nanna som nr. fem
Første dansker finder vi på femtepladsen, hvor Nanna Skodborg Merralds 2088 point ikke er langt fra den absolutte top. Hun er dog rykket en enkelt plads ned fra sidste måned. Hendes røde makker Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II befinder sig desuden på trejdepladsen over verdens bedste dressurheste. 

Copyright Ridehesten.com
Danske Nanna Skodborg Merrald med Zepter. Her til DM 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden Nanna er fem andre danske dressurryttere at finde i top 50. Det drejer sig bl.a. om Carina Cassøe Krüth på en uændret 10. plads, og Andreas Helgstrand som nr. 11.

Daniel Bachmann Andersen er at finde som nr. 15 og sidst, men ikke mindst, er Anna Zibrandtsen gået fra plads nr. 35 til nr. 30. 

Se alle FEI's opdaterede ranglister HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner