Fem præmiehingste – og farverig fløjhingst

02-11-2021 13:42
Avl

Ved det tyske holstenerforbunds hingstekåring i Neumünster er 22 hingste af årgang 2019 blev kåret, og heraf fem med præmie. Fløjhingsten blev den farverige Emerald van het Ruytershof-søn, Esmeraldo

Copyright Ridehesten.com
Fløjhingsten Esmeraldo. Foto: Youtube
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved holstenerhingstekåringen i weekenden overstrålede den lysbrune hingste med de store hvide aftegn, Esmeraldo e. Emerald van het Ruytershof/ Caretino/ Lord (Stamm 4847), resten af kollektionen og var ubestridt kåringens publikumsfavorit. Hingsten, der er avlet og ejet af Friedrich Meyer og ikke til salg på auktionen, blev også kåringens fløjhingst.

Avlsleder Stephan Haarhoff udtaler om Esmeraldo: – Han overbeviste os fra starte og er en hingst, man straks får øje på. Flere ældre holsterneravlere påpegede, at vores forbund ikke godkender brogede heste, men her er der jo bare tale om en hingst med maksimale aftegn.

Copyright Ridehesten.com
Esmeraldo. Foto: Holsteiner Verband.

Efter Esmeraldo blev udnævnt som fløjhingst, udtalte medlem af avlsledelsen Harm Sievers til pressen: – Vi har truffet et valgt om at indsætte hingste fra andre avlsforbund, og så vil der også komme holstenerheste, der skiller sig lidt ud. Faderen har samme aftegn, så det er ingen overraskelse!

Helt uagtet farven på skindet er Esmeraldo et meget tiltalende individ, der bevæger sig elastisk og løsgjort, og springer kraftfuldt med glimrende teknik. Udover fløjhingsten var de øvrige præmiehingste:

  • Chavaros II e. Charleston/ Con Air/ Caretino (Stamm 1571) - 1. reservefløj
  • Sassiere e. Sandro Junior/ Contender/ Liostro (Stamm 4965) - 2. reservefløj
  • Con Valor e. Cornet Obolensky/ Casall/ Clarimo (Stamm 5064)
  • Hanley Light e. Hanley/ Cassini I/ Lucky Light (Stamm 4303)

Komplet oversigt over kårede hingste.

Copyright Ridehesten.com
Concur. Foto: Holsteiner Verband.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danskavlet hingst næstdyrest

Den danskavlede hingst fra Jesper Meyenburg, Concur e. Colman/ Diamant De Semilly/ Quidam De Revel, blev på den efterfølgende auktion over kårede hingste den anden dyreste. Hingsten fik hammerslag på 95.000 EUR og blev solgt til Australien. Kun 1. reservefløjhingsten Chavaros II blev dyrere; den blev solgt for 115.000 EUR

To af de kårede hingste blev solgt til danske købere. Det drejer sig om Con de Revel e. Canoso/ Quidam de Revel/ Liatos (Stamm 318A2) og Deventer e. Denver/ Caretino/ Contago (Stamm 2269).

Oversigt over solgte hingste på auktion.

Copyright Ridehesten.com
Deventer. Foto: Holsteiner Verband.

Hele kollektionen af hingste.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen