Månedens holstener er danskavlet

05-05-2023 18:02

Annika Knudsen Lorentsen

Det tyske avlsforbund, Holsteiner Verband, kårer hver måned en holstener som månedens holstener-hest, og i maj måned er valget faldet på den danskavlede Darc ee Lux, som har stor succes med Andreas Schou i sadlen

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Andreas Schou og Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus) er blandt verdens bedste ekvipager i springning, og det har det avlsforbund, som hingsten er registreret i nu også anerkendt. 

Månedens holstener i maj-måned er nemlig blevet Darc de Lux, det offentliggør Holsteiner Verband på deres Facebook-side. Her skriver de blandt andet:

"De, der følger med i international springsport opmærksomt, har læst navne Darc de Lux oftere de seneste år. Ved EM i Riesenbeck, ved OL i Tokyo og også ved VM i Herning sidste år, repræsentede Andreas Schou og holstener-hesten Darc de Lux de danske farver. Deres hidtil største succes ved et mesterskab, fejrede de ved World Cup-finalen i Omaha, hvor parret sluttede på femtepladsen."

I det netop udkomne Ridehesten magasin, kan I læse et portræt af Andreas Schou, hvor Darc de Lux selvfølgelig også har en særlig plads i forberedelserne frem mod årets EM i Milano og et muligt OL i Paris næste år. 

Se det fulde opslag fra Holsteiner Verband nedenfor.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen