FEI sætter fokus på hjelme

15-12-2023 21:15

En international ekspertgruppe udpeget af FEI Medical Committee præsenterer nu en række forslag, der skal styrke de teststandarderne for ridehjelme

Copyright Ridehesten.com
FEI sætter fokus på sikkerheden i ridehjelmene. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En ekspertgruppe bestående af læger, hjelmproducenter, atleter, ingeniører, standardeksperter og repræsentanter fra ridesporten har gennemgået de nuværende teststandarder for ridehjelme. Ekspertgruppen er blevet udpeget af FEI og betegnes som FEI Helmet Working Group

Ekspertgruppens arbejde har til formål at undersøge, hvordan hjelme kan være endnu mere effektive til at reducere risikoen for alvorlige hovedskader ved styrt og fald. 

Arbejdet er sat i værk for at sikre, at teststandarderne rundt om i verden afspejler den nyeste forskning og de teknologiske fremskridt, der er blevet gjort de seneste år.  FEI's Helmet Working Group har i den forbindelse gennemgået de eksisterende teststandarder og den eksisterende relevante litteratur om emnet for at sikre, at FEI's konklusioner danner et klart og tydeligt billede for ridehjelmsproducenterne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På den måde kan FEI være med til at opfordre til den bedste beskyttelse, da hjelmkravene i sporten er meget specifikke. 

FEI Helmet Working Group er nået frem til følgende: 

  • Videnskabelige testkriterier skal forbedres gennem nye computermodelleringer og simuleringer, der i højere grad kan afspejle virkelige ulykker. 
  • Yderligere testforanstaltninger og opdaterede tærskler for overførsel af hjerneenergi skal inkorporeres i de nuværende testprotokoller for bedre at tage højde for de variende kræfter, der opstår ved fald i hestesporten. Ekspertgruppe anbefaler, at disse nye testprotokoller indføres som et krav af FEI omkring 2027. Det vil give producenterne tid til at foretage de nødvendige justeringer af deres produkter. 
  • Et nyt og forbedret system til indberetning af skader bør etableres for at registrere hovedskader samt for at måle og evaluere effektiviteten af ændringer i testprocedurerne. 

Kilde: FEI

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner