FEI har udelukket britisk springrytter i fire år

07-02-2022 09:43

Annika Knudsen Lorentsen

Som følge af at have brugt søm i bagbensgamacherne, har FEI besluttet at britiske Esam Zbibi er blevet udelukket fra international springsport i fire år, ligesom han har fået tildelt en bøde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 2. februar har FEI-domstolen truffet sin endelige beslutning i sagen omkring den britiske Esam Zbibi og hans hestepasser Hicham Gharib, der i forbindelse med det internationale stævne i Abu Dhabi fra den 23.-26. februar 2021 brugte søm i bagbensgamacherne på hesten HH Sigma

Følgende er blandt andet blevet udgivet i rapporten fra FEI:

"FEI officials rapporterede, at atleten havde brugt bagbensgamacher med søm indeni på hesten. En steward på opvarmningen havde bemærket, at hesten hoppede ekstremt højt med bagbenene, og bad derfor den ledende steward om at tjekke bagbensgamacherne. Før han kunne det, smed Hicham Gharib, atletens hestepasser, bagbensgamacherne udenfor opvarmningsbanen. Stewardens fandt begge bagsbensgamacher og konstaterede, at der i hver af dem var et søm og blodpletter. "

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den endelige afgørelse har FEI bestluttet, at Esam Zbibi er pålagt en udelukkelsesperiode på fire år fra datoen for afgørelsen, ligesom han skal betale en bøde på 10.000 CHF og omkostningerne til sagen på 2000 CHF. Dermed er den britiske springrytter udelukket til 1. februar 2026. 

FEI besluttede ligeledes at Hicham Garib havde deltaget i ukorrekt adfærd, og han er blevet udelukket i et år, mens han skal betale en bøde på 5000 CHF og sagsomkostninger på 2000 CHF. 

Læs mere om sagen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner