Et anderledes nytår for Lars Petersen

05-01-2015 13:19

For den danske dressurlandsholdsrytter Lars Petersen, der bor i USA på trettende år, byder 2015 på nye og spændende udfordringer - nemlig som træner på Blue Hors i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen og Mariett.

Samarbejdet mellem dressurcentret Blue Hors i Randbøl og deres tidligere førsterytter Lars Petersen har de seneste år udviklet sig, og vil i 2015 vise sig i fuld blomst. Den tidligere OL-rytter, der er bosat i Florida, har indgået en aftale med Blue Hors om at træne dressurcentrets tre ryttere Allan Grøn, Daniel Bachmann og Kenneth Damgaard i ti træningssessioner på et år, og det betyder, at Lars vil have base på Blue Hors i Randbøl en lille uges tid om måneden det meste af 2015.

Lars Petersen, som i år fylder 50 år, driver sin egen dressurstald Legacy Farm i White Fences, Loxahatchee i Florida sammen med sin amerikanske hustru Melissa Taylor, der selv er en kompetent dressurrytter og parat til at drive stalden alene, når Lars er på job i Danmark. 

Lars har fra sin tid på Blue Hors frem til nu udviklet og produceret mange topdressurheste, og det er planen, at han skal fortsætte med det på Blue Hors i Randbøl, som han stadig føler sig som en del af.

- Det at producere topdressurheste er noget, jeg virkelig holder af, og det at være en del af Blue Hors, som har nogle af verdens bedste dressurheste, er med til at holde mig skarp og fokuseret, fortæller Lars til Dressage-News.

- Det er en udfordring for mig at producere heste.... og udvikle ryttere til at producere heste, slutter Lars Petersen.

Esben Møller fra Blue Hors kommenterer:

- Det er ikke nogen tvivl om, at Lars kan sit håndværk og har erfaringen. Og så kan han formidle det videre til sine elever!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen