Er du klar til følsæsonen?

25-01-2024 06:32

Trine Askjær-Jørgensen

Følsæsonen er nærtforestående, men ved du, hvad du bør være forberedt på i forhold til folingen og den efterfølgende ifoling af hoppen?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med februar måned lige om hjørnet nærmer følsæsonen med folinger og ifolinger sig med hastige skridt. Om lidt begynder en ny årgang af heste at komme til verden, og det er altid spændende at se, hvordan de valg, man som avler har truffet længe i forvejen, falder ud, når den lille ny melder sin ankomst.

Klar til at tage imod føllet?
I den anledning giver det god mening at tage et kig på et par af magasinet Ridehestens tidligere artikler, for de er nemlig stadig vældig relevante.

Der er jo meget af have styr på, til når føllet skal komme. De små størrelser ventes med stor spænding og samtidig også ærefrygt for meget kan gå galt, når de skal komme til verden. Er du klar til at tage imod den lille ny? Og ved du, hvad du gør, hvis noget ikke er, som det skal være?

Nyheden fortsætter efter annoncen

I magasinet Ridehesten februar 2023 lavede vi en artikel med dyrlæge Niels Tellerup, som handler om folingsforberedelse, overvågning af hoppen op til folingen, hvordan en normal foling forløber, hvad der kan gå galt f.eks. i forhold til føllets placering i hoppen, hvad man gør, hvis der opstår problemer, og tiden efter folingen.

Artiklen finder du i februar-magasinet, som stadig kan købes her på vores webshop, eller som kan læses i vores E-magasin. Køber du adgang hertil, kan du læse alle vores magasiner helt tilbage til 2005.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Brunst, sæd og ifoling – fakta eller forestilling?
Når så føllet er velankommet, er det snart tid til at ifole hoppen igen, hvis man gerne vil have et føl til samme tid næste år – og hvordan gør man så bedst det? Er hoppen klar, hvilken brunst og hvilken sædtype skal man vælge? Der kan dukke mange spørgsmål op.

Dem giver dyrlæge Jesper Møller Nielsen fra Ansager Hestehospital dig svarene på i en artikel i magasinet Ridehesten april 2023. Jesper fortæller desuden om, hvilke faktorer der spiller ind på hoppens fertilitet, hvilke fordele og ulemper der er ved forskellige typer sæd og meget mere. Ligesom den ovenfor kan artiklen her også stadig findes i april-magasinet, som kan købes på vores webshop eller læses via E-magasinet.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen