Engelsk guld efter forrygende finale

22-08-2013 23:38

Signe Wiese

Det engelske landshold førte holdmesterskabet ved P.S.I. FEI Europamesterskabet fra 2. runde – men kampen om medaljerne blev alligevel medrivende og tæt som det sjældent er set, og medaljefordelingen var ikke afgjort før den sidste rytter havde redet. Søren Pedersen er finaleklar som eneste danske rytter

De ti bedste nationer mødtes her til aften til finale i holdmesterskabet i P.S.I. FEI Europamesterskabet i springning. Før konkurrencens start var det britiske hold (Ben Maher/Cella, William Funnel/Billy Congo, Michael Whitaker/Viking, Scott Brash/Hello Sanctos) i front for mesterskabet med 8,18 fejl. Schweiz (Paul Estermann, Pius Schwizer, Janika Sprunger, Steve Guerdat) var på andenpladsen med 8,45 fejl og det franske hold (Kevin Staut, Roger Yves Bost, Patrice Delaveau, Aymeric de Ponnat) var på tredjepladsen med 11,14 fejl. Lige efter de tre førende hold fulgte Tyskland og Sverige.

Med så tæt et løb mellem top-holdene stod det klar at ethvert sekund og en enhver fejl kunne blive afgørende for fordelingen af medaljer i dagens finale.

Det svenske hold (Jens Fredericson/Lunatic, Angelica Augustsson/Mic Mac du Tillard, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann/Gotha FRH) havde en fantastisk dag, hvor kun Henrik von Eckermann fik en bom. Det gav det svenske hold en score på 0 for i dag, og en samlet score på 13,44 fejl. Den sidste svenske rytter var den forsvarende europamester, Rolf-Göran Bengtsson, og både han og Casall Ask holdt hovedet koldt banen igennem. Den samlede score gav svenskerne en god chance for en medalje, men det hele ville blive afgjort at de andre holds præstationer.

Det tyske hold (Daniel Deusser/Cornet d’Amour, Carsten-Otto Nagel/Corradina, Christian Ahlmann/Codex One, Ludger Beerbaum/Chiara) leverede også en samlet score på 0 fejl i dag – den eneste rytter med fejl var Carsten-Otto Nagel der havde 4 fejl på banen og 1 tidsfejl. Dermed bevarede tyskerne deres samlede score på 12,77 fejl. Veteranen Ludger Beerbaum red sidste tur for tyskerne, og hans fejlfri runde sikrede tyskerne en medalje – men det var endnu ikke afgjort hvilket metal medaljen ville være af.

På det franske hold var både Patrice Delaveau og Roger Yves Bost fejlfrie i dag, og Aymeric de Ponnat red med 4 fejl. Den sidste franske rytter Kevin Staut red i dag med 8 fejl på banen og 1 tidsfejl, og dermed blev det franske hold skubbet ned fra præmiepodiet. Det schweiziske hold havde en off-dag i dag – 4 fejl til Pius Schwizer, Paul Estermann og Steve Guerdat, og 1 tidsfejl til Janika Sprunger betød at holdet rykkede fra en 2. plads til 5. pladsen.

Scott Brash var sidste mand der skulle ride for England, og han skulle ride fejlfrit eller max med 1 bom, hvis det det britiske hold skulle blive på førstepladsen. Og endnu engang leverede Scott og Hello Sanctos en flot runde – det blev til 4 fejl, og England vandt holdguldet med i alt 12,18 fejl. Der var sølv til Tyskland og bronze til et lykkeligt svensk landshold. Sidste gang England vandt guld ved et EM i springning var i Rotterdam i 1989.

– Selvfølgelig er jeg meget tilfreds med resultatet. Vi havde ikke vundet en medalje i 60 år, da vi vandt i London sidste år, og det er også noget tid siden vi har vundet EM. Vi har gjort en indsats for præstere godt ved mesterskaber – vi har vundet en del Nations Cups gennem årene, men ikke nok mesterskaber. Tyskland har været fantastisk til mesterskaber, og vi sigter mod at slå deres rekord. Det kommer til at tage tid, fordi de er så fantastiske så et kæmpe tillykke til Tyskland og til Sverige for et fantastisk come back, sagde den engelske chef d'equipe Roeb Hoekstra på pressemødet efter finalen.

– I var heldig at have plads til fejl i dag, så jeg synes at jeg ville gøre det lidt spændende og rive en bom ned, spøgte Scott Brash på pressemødet, og fortsatte: – De gjorde alle et fantastisk arbejde i dag – Bens hest sprang fantastisk, Michael var lidt uheldig, men Williams var fantastisk.

Individuelt er Ben Maher og Cella stradig i front med 0 fejl på kontoen, franske Roger Yves Bost og Castle Forbes Myrtille Paulois er nr. 2 med 0,58 fejl, svenske Rolf-Göran Bentgsson og Casall Ask er nr. 3 med 1,63 fejl.

Tre danske ryttere var til start i den individuelle konkurrence i dag - Andreas Schou red med 5 fejl, Thomas Sandgaard med 6 og Søren Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebel red med kun 1 enkelt tidsfejl. Det resultat betyder at Søren Pedersen som eneste danske rytter er klar til lørdagens finale.

I morgen har springrytterne en hviledag, og lørdag er det tid til den individuelle finale, der tegner til at blive mindst ligeså spændende og tæt som dagens holdfinale.

Se resultater HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen