Rytter tabte halvdelen af sin kropsvægt

10-10-2023 06:34

Charlotte Kusk Berwald

De fleste ryttere vil gøre rigtig meget for deres hests skyld. En engelsk kvinde tog den lige et skridt længere

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved det store Horse of the Year Show (HOYS) i England, gik det ikke helt efter planen for rytteren Terri Hill, ifølge det engelske hestemagasin Horse&Hound. Ekvipagen var godt i gang med at springe deres klasse, da rytter og hest skiltes ad og Terri måtte forlade den store arena til fods. Hendes reaktion på faldet var at kramme sin hest og forlade banen i godt humør. En opførsel, flere har fremhævet som et eksempel til efterfølgelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

For to år siden vejede Terri knap 20 stone, hvilket omregnet til kilogram er 127 kilo. Hun red ikke længere, selvom hun savnede det noget så grusomt. Det ville hun ikke byde sine heste. Det var derfor også for hestenes skyld, at Terri tabte knap halvdelen af sin kropsvægt.
– Jeg tabte mig, tog det på igen, tabte mig, tog det på igen og sådan fortsatte det, fortæller Terri, der i 31 år har drevet et opstaldningssted og, derudover, også har æsler, zebraer og et sjældent somalisk vildæsel. 
20. november 2021 og så begyndte det for alvor at gå den rigtige vej. Nu siger vægten knap 60 kilo og Terri er flyvende igen, med sin hest, der lyder kælenavnet China. Den sidste gang Terri deltog ved Horse of the Year Show var for 30 år siden, der dengang blev holdt i Wembley Arena. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner