Endnu en skandale har ramt distancehestene

15-02-2017 13:44

FEI har netop offentliggjort dopingresultater taget ved et distance event i Doha, Mesaieed(Qat). Tre heste er testet positive

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre ryttere og deres træner er blevet suspenderet efter, at deres heste er blevet dopet under et distanceridt i Qatar. Hestene var blevet dopet med medicin, der normalt anvendes til behandling af sygdomme hos mennesker. Nemlig diisopropylamin, der er et karudvidende middel, som anvendes i behandling af karsygdomme. Stoffet anvendes i overensstemmelse med FEI i behandlingen af sygdomme og ved virkningen af de såkaldte vasodilatorer dvs. mangel på at blodkarrene afslappes og blodcirkulation stiger.

FEI har meddelt, at det er første gang, heste er testet positive for dette stof, som er på listen over "Banned substances"( forbudte stoffer). Banned substances er ting, der aldrig bør være i hestens krop i modsætning til ”Controlled Medication substances", der anvendes til behandling af heste, men ikke må være til stede i kroppen under konkurrencer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle tre atleter er blevet midlertidigt suspenderet fra datoen for meddelelsen (8 februar 2017). De tre heste er også blevet midlertidigt suspenderet i en periode på to måneder. De to af hestene havde samme træner, Waleed Said Khalfan Al Saa'di, som er også blevet midlertidigt suspenderet.

/ FEI

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner