Dansk talent i Dubai(video)

09-05-2017 17:25

Mød den danske springrytter Christina Sehested, der til daglig bor i Dubai

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hej Allesammen!

Som nogle af jer måske ved, hedder jeg Christina Sehested. Dette er mit allerførste indlæg på denne blog! Jeg er bosat i Forenede Arabiske Emirater(UAE) og er springrytter. Jeg er 14 år gammel, og har redet siden jeg var omkring 10 år – på pony til at starte med.

Jeg rider hver dag efter skole og konkurrere hver eneste weekend, hvor sæsonen løber fra oktober til midt april.

Jeg træner sammen med et team på fire ryttere. Vi bliver trænet af to landsholdsryttere i UAE og landsholdets træner. Igennem sæsonen  kan vi ikke springe så meget, så jeg springer en bane en gang om ugen, og laver en masse grundridning resten af ugen, inklusiv en fridag til min hest – selvfølgelig!

I øjeblikket ejer jeg en 10-årig KWPN hoppe, Celine e. Sydney/Colino, og vi har lige afsluttet min første sæson som Juniorrytter. Sidste sæson var min første sæson, hvor jeg konkurrerede i de nationale og internationale konkurrencer.   Celine og jeg modtog prisen for mest vindende children-rytter i Emiraterne. Det var et rigtig godt år for os begge, så vi besluttede at det var til en ny udfordring, og vi er derfor rykket op i juniorklasserne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg er den yngste rytter i juniorklasserne, og mange gange også den eneste pige. De andre ryttere er i gennemsnit omkring Rytternes alder er i gennemsnit omkring 16-17 år, og det har været lidt af en udfordring at ride mod ryttere, der er yderst konkurrencedygtige, målrettet og fast besluttet på at vinde.  De fleste ryttere, som jeg konkurrerer imod, er lokale, så jeg plejer at være lidt af en outsider og nogle gange den eneste europæiske rytter.

Højden tog et stykke tid at vænne sig til, da jeg som children-rytter sidste år sprang omkring 110 cm, nu springer mellem 125-130 cm som juniorrytter.
Jeg føler mig virkelig privilegeret, at jeg har sådan en hest, der kan hjælpe mig og rykke mig op i klasserne som hun gjorde i år!

Da jeg først fik så på det med højden, så begyndte vi at blive placeret. Celine og jeg har vundet flere nationale og internationale konkurrencer, og er blevet placeret i de fleste – og det er virkelig en fantastisk følelse, når den danske nationalmelodi bliver spillet.

UAE er et meget anderledes miljø i forhold til Europa. Det er et islamisk land, så der er visse regler, som man rytter skal følge som et tegn på respekt: så som at dække skuldrene. Aftenklasserne stoppes på et bestemt tidspunkt i 20-30 minutters pause, fordi nogle rytter skal bede. Der er også en årlig konkurrence, kaldet FBMA(Fatima Bint Mubarak) Showjumping Cup. Dette show er sponsoreret af hendes Highness Sheikha Fatima Bint Mubarak. I denne konkurrence får kun kvinder lov til at deltage. Det er et meget velorganiseret 2* stævne, hvor jeg blev placeret som nr. 3. og 5 sidste år og  som nr. 2. i år.

Denne sommer vil jeg tage til Europa og lede efter en anden hest, som jeg kan købe til at konkurrere på i næste sæson –  jeg er helt vildt spændt! Jeg håber, at få jer alle til at følge min rejse!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner