Emilie var den yngste til NM i distanceridning

21-08-2023 12:29

Charlotte Kusk Berwald

Ved NM i distance var Emilie Hannecke Jensen absolut yngste i feltet med sine 15 år. Her lykkedes det hende at ride en medalje hjem

Copyright Ridehesten.com
Emilie Hannecke Jensen og Shazam. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun var den eneste danske i feltet for Young Riders hvor hun sammen med sin hest Shazam skulle prøve kræfter mod nogle af nordens bedste ekvipager. Hun lagde godt ud fra start, men en fejlridning kostede positionen blandt de bedste og længe var hun helt sikker på at det ikke ville blive til en medalje i år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På de sidste 20 km. udgik flere af ekvipagerne, der lå foran Emilie og ved at ride sikkert  det sidste stykke vej, fik hun bronzemedaljen i hus. 
– Det er så dejligt når træningen giver pote, så gør det ikke noget at skulle køre hele vejen til Sverige for at deltage i et stævne, fortæller Emilies mor Pernille Jensen til Ridehesten.
Det eneste hun savner er flere unge distanceryttere i Danmark, noget der er i både Norge og Sverige. Deroppe er der et stort sammenhold mellem de unge distancetalenter.

En god sæson
Ridning på højt niveau kræver masser af træning. Derfor er Emilie også i sadlen hver eneste eftermiddag når hun får fri fra skole, ligesom hun går på en idrætsskole for at have endnu mere tid til at træne målrettet. Det har givet bingo i indeværende sæson. Ikke nok med en bronzemedalje er Emilie også blevet sjællandsmester. Her skulle hun ride 90 km. og var oppe imod flere af de dygtigste ryttere i landet. Det næste mål for Emilie er at gennemføre en 100 km. mere og så sin kvalifikation til EM i hus. I ægte distancerytterstil er Emilie altid på vej i et sikkert tempo mod det næste store mål.

Copyright Ridehesten.com
Medaljen fra NM. Foto: privat
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen