Endnu en demonstration ved Viegård

04-09-2023 15:09

Charlotte Kusk Berwald

Sagen der har kørt sommeren over, kan endnu trække demonstranter til. Denne weekend var der atter demonstration ved stutteriet

Copyright Ridehesten.com
Fakkeltog ved Viegård. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Demonstrationen var arrangeret af grupperne Oprør! Viegård stutteri og Stop mishandlingen på Viegård Stutteri ApS. Målet var at afholde endnu en fredelig demonstration, på den rute som alle demonstrationerne har fulgt. 

– Vi afsluttede med fakkeloptog og lysceremoni for de, som ikke kunne være med forrige onsdag til at mindes de heste, der blev gravet op og de, der endnu ligger i jorden. De, som ikke kunne holde til at gå hele ruten, ventede mens vi andre gik og så sluttede vi af med at stå i samlet flok med fakler. Der blev holdt en kort tale og så gik vi i samlet flok op til krydset ved Vievej 24, hvor der blev tændt lys, sunget og holdt en tale. Hele demonstrationen forløb planmæssigt og i god ro, fortæller Berit Amtoft-Bilgaard til Ridehesten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi giver ikke op
På nuværende tidspunkt bliver sagen fortsat undersøgt. Knoglerester af de opgravede heste er sendt til København til nærmere undersøgelse. Her skal det blandt andet undersøges om hestene var udmagrede på dødstidspunktet. 
– Der skal snart være en lille ceremoni på Lolland/Falster. Her fortsætter vi med at kæmpe for hestene og vi vil demonstrere hver eneste uge. Vi giver ikke op, nogle er nødt til at kæmpe for hestene, fortæller Berit Amtoft-Bilgaard.

Næste demonstration er i København. Det kan du læse mere om her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen