En sjælden sort sag på Landsskuet

30-06-2017 12:38
Avl

I år kan Landsskuet for første gang byde velkommen til en sjælden sag i hestesektionen; nemlig en kåret, sort frederiksborghingst

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8-årige hingst Munkevangens Tarzan e. Hyldekærs Calvano/ Sofus Landlyst blev på Landsskuet fremstillet af sin ejer og opdrætter, Keld Lund i Spøttrup, og blev bedste frederiksborghingst med 23 point og deltog derfor i kampen om skuets bedste hingst torsdag eftermiddag. Det er et sjældent syn at se en sort frederiksborghest, og Munkevangens Tarzan er da også en af meget få kårede, sorte frederiksborghingste i Danmark. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Keld Lund, der også har opdrættet Tarzans mor, Munkevangens La Fiere, blev som kaperkusk i Aarhus for nogle år siden adspurgt, om det var frederiksborgheste, han kørte med. Det var det ikke, for de var sorte, og det var naturligvis et spand oldenborgere. Manden, der havde stillet spørgsmålet, fortalte så, at der altså stadig fandtes sorte frederiksborgere i Danmark, for han kendte en kåret hoppe, der var sort.

Det var en ældre hoppe, Obella Glerup e. Tarzan Klintegård/ Tito fra avleren Grethe Spanggaard Buchwardt. Keld Lund købte hoppen og ifolede den som 20-årig med den sorte hingst Sofus Landlyst, og det kom der i 2005 det sorte hoppeføl Munkevangens La Fiere ud af. La Fiere er kåret i I. klasse med karakteren 9 helhed, og hun har med den røde hingst Hyldekærs Calvano fået to sorte hingsteføl, heraf hendes førsteførste, Munkevangens Tarzan, der er kåret i II. klasse.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen