En perlerække af hopper i RDH

28-07-2019 22:08

Maria Lerche Mortensen

I dag blev der afholdt sadelkåring i Dansk Varmblod region 2, hvor fire hopper blev udtaget til eliteskuet

Nyheden fortsætter efter annoncen

38 hopper mødte i dag op til sadelkåring i Region 2, der blev afholdt hos Ringsted Sportsrideklub. De første heste i ilden var de 4 års og ældre gangartshopper, der først skulle måles, siden på fast bund og til sidst til gangartsbedømmelse og test rides af dagens tre kompetente testryttere; Lotte Straarup, Bruno Nielsen og Mette Rasmussen.  Her blev fløjpladsen indtaget af den tiltalende hoppe, kat. 253 Sikita Maxima e. Sir Donnerhall I/ Florencio I, avlet, ejet og redet af Maria Wibroe.

Den næstbedste hoppe var smart og yndig og havde et typisk Fürstenball-udtryk, det var kat. 249, Strålens Amazing Amira e. Fürstenball/Weltjunge, ejet og avlet af Heidi Dyhrberg Andersen. Henrik Palm Toft fik æren af at fremvise både Strålens Amazing Amira, men også hoppen der fulgte efter, nemlig kat. 245 Designs Brilliante e. Bøgegårdens Boney M/ De Noir, født hos Sandra Kudahl Kærgaard og Maiken Holm og ejet af Heidi Profft Jacobsen. Der i dag aflagde den bedste rideprøve.

For de tre års springhopper blev vinderen kat. 204 Pauline e. Party Dance/ Crelido, avlet og ejet af Kirstin Skjoldshøj og fremvist af Emilie Buch. Den udtryksfulde brune hoppe viste blandt andet en rigtig god springteknik og gode afsæt i løsspringningen. Som den eneste springbetonede hoppe, scorede Pauline en adgangsbillet til Eliteskuet.

Oprangeret som nummer to blev kat. 200, CC Cirkeline e. Cantolar/ Cosmeo, født hos Carsten Carstensen, redet og ejet af Per Andersen. Nummer tre i holdet blev kat. 201, Faye H. e. Favorit Ask/ Calido, Født hos Maria-Louise og Lars Wulff Henriksen, ejet af Gades Beslagsmedie ApS, redet af Helle Møller Andersen.

Copyright Ridehesten.com
kat. 215 Krikelodgaard’s Chasmin
Nyheden fortsætter efter annoncen

For de 4-års og ældre hopper var der ikke meget konkurrence om fløjpladsen, idet kat. 215 Krikelodgaard’s Chasmin var ene og alene. Men det var alligevel en god hoppe der fik fløjpladsen, idet hun blandt andet opnåede 9 i afsæt. Kirkelodgaard’s Chasmin er efter Cornettino Ask/ Lambrusco Ask , avlet og ejet af Charlotte Schiøler og redet af Sarah Kroman Rosenlund Christensen.

For de 3 års gangartshopper blev den bedste gemt til sidst på startlisten, dagens bedste 3 års hoppe og udtaget til eliteskuet blev kat. 239, Atterupgaards Lady Hamilton efter den både sportslige og avlsmæssige succesfulde svenske hingst, Dante Weltino, som vi snart skal se ved EM i Rotterdam. Morfaren til hoppen er Stedinger. Hun er opdrættet af Stutteri Atterupgaard, nu ejet af Hamilton Horse AB i Sverige og blev i dag fremvist af Selina Solberg Vittinghus. Dommerne kommenterede at hoppen er særdeles udtryksfuld og meget feminin, under rytter går hun med en meget smidig overlinje og blev også belønnet med 9 i både trav og galop. Testrytteren var også yderst begejstret og belønnede den kønne mørke hoppe med 9 i ridelighed og 9,5 i kapacitet!

Copyright Ridehesten.com
Kat. 221, Nordstrands Dior

Kat. 221, Nordstrands Dior e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Hertug blev oprangeret som nummer to og modtog ligeledes en af de eftertragtede billetter til eliteskuet. Den kvikke og smarte brune hoppe er avlet og ejet af Gitte Nordstrand, og det var Trude Hestengen der fremviste hende på gangartsbanen, hvor hun viste rummelige, taktfaste og smidige gangarter.

Copyright Ridehesten.com
kat. 234, Granly’s Zalabella

Oprangeret som nummer tre og ligeledes udtaget til eliteskuet blev kat. 234, Granly’s Zalabella e. Blue Hors Zalabaster/Diamond Hit, avlet og ejet af Linievejens Stald og Gårdbutik v. Karen Margrethe Frederiksen. Hoppen præsenterede sig med tre dejlige gangarter, særdeles god skridt og trav samt en rummelig og smidig galop med god op ad bakke tendens.

Resultatet af tre års holdet, bestående af 18 heste, blev at en perlerække af dejlige hopper blev optaget i RDH. Atterupgaards Lady Hamilton med 8,5, og 11 andre med 8,0. De resterende seks hopper blev optaget i RDS med 7.

Ridehestens fotograf var i dag til stede, billederne kan ses her på siden i den kommende uge!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner