En passion for sadler i Danmark

18-04-2014 06:58

Society of Master Saddlers har taget en snak med den danske sadelmager Jan Guldborg, hvor han bl.a. fortæller om sit medlemskab af Society of Master Saddlers og sit arbejde her i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Jan Guldborg.

Hvor holder du til, og hvor længe har du været en Master Saddler?
Lige siden jeg startede min uddannelse tilbage i 2002, var det mit mål at blive en Master Saddler, og i 2010 lykkedes det. Jeg er baseret på den sydlige del af Sjælland i Danmark, hvor jeg bor på en lille gård sammen med min familie. På vores gård har jeg en lille deltids sadelmagervarer-forretning, og dertil avler vi new forest og dansk sport pony. Jeg er også ansat som sadelmager hos Det Kongelige Danske Husarregiment på fuld tid.

Hvor har du oprindeligt trænet?
Jeg har været rytter hele mit liv, og i mange år deltog jeg i en masse konkurrencer i både military og dressur. Da jeg var 18, sluttede jeg mig til den danske hær i Det Kongelige Danske Husarregiment, og her har jeg været næsten lige siden. Først startede jeg som en almindelig soldat, og derefter som professionel rytter, og for nylig som officer og instruktør.
I 2001 startede jeg som lærling i regimentets sadelmagerafdeling. Jeg studerede og afsluttet min eksamen på Saddlery Training Centre i Salisbury, og Mark Romain har været en fantastisk støtte for mig hele vejen.
I dag er jeg en sadelmager med to lærlinge på forskellige stadier. Sammen betjener vi 85 heste med sadler, herunder stopning, montering og alle former for reparationer, samt hovedtøjer og så videre. Vi tilbyder også ridende officerer og soldater andre former for regimentsudstyr, herunder reparationer af uniformer.

Du er altid en ivrig konkurrent ved Society of Master Saddlers' nationale konkurrence - var det en succes i år?
I år vandt min engelske lædersadel førstepræmien i Small Business Saddle Makers-klassen, og jeg fik også en præmie for Excellence of Craftsmanship, som jeg var meget glad for at modtage.

Hvad gør det at vinde så specielt?
At vinde denne konkurrence er en bekræftelse og anerkendelse af mit arbejde og håndværk. Det gør mig stolt af hvem jeg er. Jeg elsker mit arbejde, og det er fantastisk, når nogle af de dygtigste og mest erfarne folk i branchen anerkender mine ideer og sadeldesign.

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?
Jeg har en passion for både heste og lædermaterialer. Jeg nyder også at forbedre mit håndværk og designe noget unikt. At være i stand til at videregive min viden til mine lærlinge og hjælpe dem med at forbedre deres færdigheder er også noget, jeg sætter stor pris på, og det er meget givende.

Kilde: pressemeddelelse

www.mastersaddlers.co.uk 

Husk at du kan læse meget mere om Jan Guldborg i artiklen 'I Hendes Majestæts tjeneste' i magasinet Ridehestens novembernummer 2012.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen