En god start på unghestechampionatet

07-03-2018 23:16

Camilla Tiefensee Schrøder

Unghestene fik lov at starte på en mindre bane i år ved springchampionatets første dag, og det betød, at alle ekvipager generelt kom mere sikkert og roligt igennem første heat, fortæller dommer Kristian Skovrider

Nyheden fortsætter efter annoncen

Onsdag aften gjaldt det første heat i Katrinelund Unghestechampionat i springning, hvor de 31 heste skulle springe under egen rytter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Delt førsteplads
Vinderne af første heat blev Cliffhanger e. Cabachon/Quite-L (opdr. Stutteri Sorgenfri) redet af Rikke Haastrup, som delte førstepladsen med Chinett Ask e. Ci ci Senjor Ask/Caretino (opdr. Stutteri Ask), med Karen Møller Rohde i sadlen. Begge heste scorede fire gange karakteren 8.5 og stod med en samlet score på 255.
Fra dommerpanelet lød det, at det tegner godt efter den første dag.
- Det er tydeligt, at det er rideligheden, der er i top hos dem, der ligger øverst på resultatlisten, siger Kristian Skovrider, som er den ene af de tre dommere efter klassens afslutning. Han mener, at det ses tydeligt, hvor stor betydning det har for resultaterne, at hestene er velredne og trænet godt op til at udføre jobbet.

Opstart på mindre bane
Der er i år lavet nogle forandringer, som tager lidt mere hensyn til de unge heste, fortæller dommeren. De har fået lov at starte på en mindre bane, som er magen til den, der blev redet ved udtagelsen. Derudover er der sørget for, at klassen finder sted på den samme bane (i Hal M) hver dag, da det var en udfordring for hestene at rykke rundt mellem banerne de andre år. De startede i dag med en kortere bane, som så skulle rides igennem to gange, hvilket også var en fordel for de unge heste, i stedet for at skulle starte lige på og hårdt med en fuld bane, som man har gjort hidtil. Der kunne mærkes en forskel mener Kristian Skovrider:
- Forholdene har gjort det lettere - i hvert fald for de mindre rutinerede heste og ryttere.

Tre dage mere
Unghestechampionatet fortsætter i morgen med andet heat under egen rytter. Det vil igen foregå i Hal M, men denne gang på en springbane i fuld størrelse.
Fredag og lørdag skal hestene rides af testrytter Lars Bak Andersen, inden den endelige vinder kåres.

Første dag er nu overstået, og der er nu lagt en top og en bund (dog ikke med et lavt bundniveau), men alt kan ske, slutter Kristian Skovrider.

Se resultatlisten.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald