Team Danmark-elev til tops i Herning

19-10-2017 19:50

Marie Helene Rigård Rohleder

Benedikte Rie Truelsen vandt CSI Junior springklassen ved torsdagens World Cup i Herning. Derhjemme i Nordsjælland er hun Team Danmark-elev, hvilket giver hende tid til at fokusere på springningen

Copyright Ridehesten.com

– Min hest sprang godt og leverede 100%, så det var bare dejligt, fortæller en smilende Benedikte Rie Truelsen, mens hun skridter tilbage på stalden på den 18-årige hingst Lord If de Chalusse. Ekvipagen har netop vundet den internationale springklasse CSI Junior 135 cm ved World Cup i Herning. De red en lynhurtig runde med nul fejl i tiden 55.16. Se resultater her

Om springbanen i Boxen fortæller Benedikte – Forhindring nr. 9, en hvid oxer, som kommer lige ud af hjørnet var særligt svær. Den kommer rimeligt snævert og hurtigt, så der kigger jeg hurtigt over på springet, finder min afstand og sørger for at være ekstra fokuseret. Elles tilføjer hun glad, at det var en stor oplevelse at ride i Boxen med mange fremmødte publikum og god stemning. 

Hesten er en 18-årig hingst, så derfor tager Benedikte den ud i rigtig god tid, så den får strukket de ældre ben og muskler godt ud og bliver varmet grundigt op. 

– Nu er han jo hingst, så han er lidt hidsig og meget fokuseret på damerne. Men til stævnerne er han faktisk rigtig sød og ikke ligeså hingstet, som han plejer at være derhjemme.

Talentfuld Team Danmark-elev og gymnasielev
Benedikte Rie Truelsen bor i Nordsjælland ved Capacity Horses med sine 4 heste.  Hun har sprunget og redet lige siden hun var 4 år. Til daglig går hun på Rungsted Gymnasium i 3.g, hvor hun knokler med at få skole, springtræning og konkurrencer til at gå op i en højere enhed. Hun er en Team Danmark-elev, hvilket betyder at hendes skema er tilrettelagt, så der er tid til hestene, og så har hun mulighed for at få udskudt sine afleveringer og godskrevet sit fravær, når hun er til stævner.

– Det hjælper mig rigtig meget, for ellers kan det godt være lidt hårdt at finde tid til det hele. Heste og skole er pretty much, det som jeg bruger min tid på, for hele mit live har hestene bare været i fokus, siger Benedikte Rie Truelsen. 

Hvad fremtiden byder på for det unge springtalent er ikke fastlagt. Først og fremmest vil hun tage et sabbatår, hvor fokus vil være 100% på hestene og se at komme ud til en masse stævner. Benedikte vil blandt andet gerne starte noget mere i udlandet.

Her til World Cup i Herning har hun tre af sine heste med til stævnet, og derudover glæder hun sig til at se den store grand prix i springning. Det er primært springning, som fanger Benediktes interesser, for som hun siger – Dressur, det duer jeg ikke til. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen