En gang militaryrytter...

03-08-2022 19:51

Maja Hach

... Altid militaryrytter. Sommerferien 1988 står klart og tydeligt for mig, det var den sommer jeg hovedkulds og endegyldigt forelskede mig fuldstændig i heste

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der gik ikke længe inden mine forældre var overtalt, og min søster og jeg begynde på den lokale rideskole i Augustenborg. Senere fik vi egne ponyer og flyttede på et dejligt landsted, hvor der blev anlagt ridebane og indkøbt springmateriale, da det var springsporten passionen i første omgang faldt på. Med mange gode pony år på MB niveau i bagagen, skiftede fokus fra den ene dag til den anden, da jeg som 14 årig blev introduceret til military. Efter første træning og stævne hos Langschwager på Sønderskov Rideklub var jeg hooked og så mig ikke tilbage. Min tid som pony og junior/YR militaryrytter var ikke videre succesfulde, jeg kom ikke hjem med stibevis af sløjfer og placeringer ligesom da jeg var ponyspringrytter. Fornærmelsen var en anden, jeg brændte virkelig for militarysporten og fandt stor glade i sammenholdet og hjælpsomheden blandt rytterne. 

Min opfattelse har ikke ændret sig siden min ungdom, jeg tror på at er man en gang militaryrytter, er man altid militaryrytter i hjertet. 

Flashback til oktober 2015. Efter 12 års ufrivillig ride pause pga. manglende tid og økonomi hvor fokus lå fokus på uddannelse, job, børn og stifte familie, overtalte jeg min nu eksmand at tiden var inde til familieforøgelse. Vi havde allerede vores to børn, Rose på 3 og Alfred på 1 år. Nu var tiden og økonomien der og jeg kunne ikke vente et sekund længere på at købe min egen hest, for målrettet for at komme tilbage i militarysporten. Valget faldt på Raffi, et lille spinkel nips af en hest. Jeg havde kredset omkring hendes salgsprofil på Ridehesten i et par måneder, hvor Raffi blev beskrevet som en super ædel og højtstillet DV hoppe, som er meget arbejdsvillig, frisk og selvgåede. Jeg skrev lidt med sælgeren Heidi Rasmussen fra Stutteri Birkegården i Jerslev, men jeg var tilbageholdende med købet, da Heidi ikke havde nogen løsspringningsvideo. Jeg nærstuderede stamtavlen og fandt den yderst interessant, med en halv dressur og halv springafstamning, med Børgegårdens Boney M som far og Solos Lantinus og Casir Ask på morsiden. Jeg tænkte det ikke kunne gå helt galt med springningen, så jeg tog chancen og købte Raffi uden have siddet på hende eller kende hendes springteknik eller mod. Og det gik da heldigvis godt.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Kim C. Lundin

Flashforward til i dag, hvor vi er lige midt i vores 6. military stævnesæsonen. Vi har haft en forrygende sæson i 2021, med fine resultater internationalt i CCI2*. De seneste par måneder har vi haft nogle super gode stævner og træninger, efter en lidt ærgerlig sæsonstart i foråret. Vi er heldigvis tilbage på rette spor, og vi har nu bevæget os ind i den sidste fase af forberedelserne til vores første Military DM som løber af stablen den 2. – 4. september med dressur og spring i Bernstorffsparken med terrænet i de skønne omgivelser på Lundegården i Høsterkøb. Vi er grønne på det 3* niveau konkurrencemæssigt, men Raffi og jeg er et stærk team, vi har gode folk omkring os og jeg har viljen og ambitionen om at gå hele vejen. Jeg vil med denne blog tage dig med på min rejse, fortælle dig hvordan jeg forbereder mig i ugerne op til stævnet. Fokus er på optimerer min egen samt Raffis kondition med galop/intervaltræning, vi skal fintune dressuren så sidetravers og galop-skridt overgangene sidder lige i skabet, og vi skal øve lidt på de 3* terræn kombinationer og jeg skal holde min hest sund og glad.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg håber at jeg med denne blog kan sætte fokus på militarysporten i Danmark, som byder på et helt fantastisk hjælpsomt netværk af dedikerede ryttere, træner, stævnearrangører, banebyggere, frivillige ildsjæle og support personer som får det hele til at ske. Jeg vil dele mine egne tanker om militarysporten og inddrage andre dygtige ryttere og trænere til nogle visdomsord. Jeg er bare en af mange amatør militaryryttere som deltager i DM i år, jeg er ikke den bedste jeg er heller ikke helt sløj, jeg har aldrig gennemført en 3* konkurrence, eller for den sags skyld skrevet en blog, men jeg vil dele åbent og ærligt om mine opleveler før, under og efter stævnet. Og som min gode træner Mikkel Jørgensen sagde da jeg præsenterede det her skriveprojekt, ”Husk nu holde fokus på hvad der er vigtigt – nemlig at ride”. Det skal jeg nok, tak for rådet det taget til efterretning.

Nu har i læst lidt om min baggrund, inden længe følger det første blog indlæg, som handler om mine oplevelser i uge 29, samt giver et indblik i hvad military egentligt er for noget.

De bedste hilsner,

Maja 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen