EM for ponyer: Medaljehåb i dressuren

11-08-2016 15:50

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Nu er der snart ikke længe til at Danmark skal være værter for et storslået FEI European Championships for ponies sponsored by Equsana – det gælder både i dressur, springning og military. Landstræner for dressurponyer Jette Nevermann har høje forvetninger

Alt dette foregår i de fantastiske rammer på Vilhelmsborg under direktør Casper Cassøes kyndige stævneteam. Når de på onsdag i næste uge den 17.-21. august slår dørene op for ponyryttere fra hele 21 forskellige nationer i Europa, bliver det blandt andet med deltagelse af fire danske dressurekvipager:

Louise Fauerholm Christensen på Vengelins Goya

Sara Aagaard Hyrm på Der Harlekin B

Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Gambys Hanneken WE

Kristian Würtz Green på Lilo L

Reserve:

Kristian Würtz Green på D’Artagnan

Maria Mejlgaard Jensen på Bjerregårds Mozart

Medaljehåb for de danske ryttere

Der er høje forventninger til de danske dressurryttere. Jette har et klart medaljehåb og mener, at de kan ride en holdmedalje hjem, hvis de rider som de plejer og alt lykkes. Udover dette fortæller Jette desuden, at hun håber på en individuel placering i top fire, hvis alt klapper.

Netop det at der i år er en dreng med på holdet, er ifølge landstræner Jette Nevermann rigtig godt: 

- Det er dejligt at have fået en dreng med ind i dressursporten på ponysiden. Det er vi glade for, især fordi det er en, som virkelig vil det her og vil ride dressur.

Høje forventninger

Om forventningerne til EM-arrangementet i sig selv fortæller Jette, at hun forventer et stævne ud over alle forventninger:

- Rammerne er der og Casper ved, hvad der skal til for at lave stævner, og han er rigtig god til det. Jeg håber, der kommer en masse tilskuere for at se, hvor dygtige alle de danske ponyryttere er og støtte op om dem.

- Vi har et rigtig godt team, og vi er helt klar! Jeg har en god mavefornemmelse og tror på at både drenge  og piger kan gøre det godt, siger Jette.

Se både program og startlister for EM lige HER

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen