EM: Danmark er foreløbig 7'er

30-08-2023 18:44

Annika Knudsen Lorentsen

Efter en ganske flot præstation fra det danske hold, er Danmark placeret på en foreløbig syvendeplads i holdkonkurrencen. Bo K. Møller fortæller, at han er godt tilfreds, mens Mathias Nørheden Johansen fortæller om hans runde, som var dagens bedste blandt danskerne

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen med Zero K. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

En spændende første dag ved EM i Milano er nået vejs ende. Banen i dag var på 150 cm og skulle rides efter metode C, hvilket betyder, at fejl omregnes til tid. Rigtig mange ryttere, havde udfordringer med dagens bane, og der var mange fejl, særligt på spring nr. 8, som var en okser på et buet spor efter vandgraven. I alt red 21 ekvipager ud af de 85 fejlfrit i dag. I front af holdkonkurrencen er Sverige, som leverede fire suveræne runder i dag. På andenpladsen er Schweiz, mens Tyskland har indtaget en foreløbig tredjeplads.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Danmark 7'er foreløbigt
15 hold er til start i holdkonkurrencen ved dette års EM, og Danmark red i dag på banen som det 12. hold. Andreas Schou med Darc de Lux e. Darco/ Contender var den første dansker på banen, og lagde hurtigt fra land, men desværre indløb der otte fejl. De fire kom på vandgraven, som Darc lige akkurat havde en hov i, mens de andre fire kom på spring nr. 8, som var springet, hvor klart flest havde fejl i dag. Når Andreas' fejl omregnes til tid og derefter omregnes til fejl ud fra dagens bedste ekvipage, har han 4,9 fejl med sig videre til i morgen. 

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersen med Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Anden dansker på banen i dag var Lars N. Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt). Lars rider som individuel ved mesterskabet, og tæller derfor ikke til holdets resultat. Han tager i alt 12,34 fejl med videre til i morgen. 

Den tredje dansker på banen i dag, var Mathias Nørheden Johansen med Franco 79 e. Firth of Lorne/ Coronas. Han leverede en supergod præstation, og blev dagens bedste dansker med en fejlfri runde i en hurtig tid. Han tager 2 fejl med videre til i morgen, når man omregner hans tid til fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Den fjerde dansker på banen var Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet. Desværre havde Rikke en misforståelse på muren, som kostede en del tid, og hun tager derfor 12,24 fejl med videre til i morgen, og var i dag det resultat der blev fratrukket det samlede holdresultat. 

Femte dansker på banen var Kasper H. Hansen med den bare 9-årige Zero K e. Kannan/ Robin Z (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen). Kasper leverede en supergod dansk afslutning, og med et enkelt nedslag på spring nr. 8, tager han 2,94 fejl med videre til i morgen. 

Samlet er Danmark placeret på en foreløbig syvendeplads med 9,84 fejl. Danmark er på jagt efter en OL-kvalifikation for hold, og den er bestemt ikke udenfor rækkevidde, selvom de lige nu er placeret bag tre af de andre hold, der også jagter pladser. Der er i alt tre pladser på højkant, men da alt kan ske de kommende dage, er intet endnu afgjort. Landstræner Bo K. Møller er godt tilfreds med det foreløbige danske resultat.

– Vi fik tre gode runder i dag, og er placeret fint midt i feltet. Så i morgen skal vi fokusere på os selv, og forsøge at holde vores placering. Vi er meget tæt på to af de nationer, som vi gerne skal slå i holdkonkurrencen, og i første omgang handler det om at komme videre til fredag, hvor holdkonkurrencen afgøres, fortæller landstræneren. 

Copyright Ridehesten.com
Mathias Nørheden Johansen med Franco 79. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Mathias i top-20 foreløbigt
I den individuelle placeringsrækkefølge, er Mathias Nørheden Johansen som nævnt placeret som den bedste dansker efter hans præstation i dag. Han er placeret på en foreløbig 16. plads, og altså med blot 2 fejl op til den bedste rytter. I videoen nedenfor kan I høre Mathias sætte ord på dagens resultat.

I førerposition er lige nu svenske Jens Fredricson, som i sadlen på Markan Cosmopolit e. Cohiba/ Calido I leverede en suveræn hurtig runde i dag. De er derfor den eneste ekvipage der tager 0 fejl med videre til i morgen. 

På en foreløbig andenplads er schweiziske Martin Fuchs, mens tyske Philip Weishaupt er foreløbigt nr. 3 i den individuelle stilling. 

Se start- og resultatlister fra stævnet.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen