Elitefølauktion: Fremragende hoppeføl

16-08-2019 21:25

8 dage til Dansk Varmblods Elitefølauktion: Tag et kig nærmere kig på eliteauktionsføllene i kollektionen, og du vil falde over det ene føl efter det andet, der kan gøre din fremtid spændende

Copyright Ridehesten.com
Vilard's Frina.

Ved Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue den 24.-25. august 2019 på Vilhelmsborg fejres forbundets 40-års jubilæum, og der afholdes et stort landsstævne med masser af spændende klasser i dressuro og springning fra championatsklasse for ungheste til Grand Prix-niveau – og alt det toppes lørdag aften med en gigantisk følauktion og et brag af en fest. De sidste føl til den endelige auktionskollektion filmes netop i disse dage, men der alle allerede mange føl online på auktionssiden, og derfor tager vi et smugkig.

 

Vilards Frina –  Franklins udtrykte billede

Vilard’s Frina er en rigtig ballerina, som både er helt og aldeles yndig, smidig og letfodet, men samtidigt også bevæger sig med stor styrke og overlegenhed. Mor til Vilard’s Frina - Wilard’s Dowina - blev selv årets hoppeføl og eliteskuedeltager i 2011, og hendes mormor, Chatel’s Corwina, blev kåret med bronzemedalje og har både afkom udtaget til eliteskue og elitefølauktion. Mormors halvsøster - kåret med sølvmedalje - er mor til den kårede hingst Global Player. Frina er er sin far Franklins udtrykte billede, hvad angår rammer, bevægelse og udtryk. Franklin har flere gange stået som far til Årets Hoppeføl, og han har vist sig særdeles sikker, hvad angår nedarving af sine spektakulære gangarter.

Copyright Ridehesten.com

Clarima – med et massivt bagkatalog

Clarima er et overmåde smukt og velproportioneret hoppeføl, som er udstyret med en enorm motor og ekstra mange gear. Hun løb med titlen som bedste springføl i region 1, og det er ganske givet kun startskuddet på en kommende karriere på toppen af sporten, for hendes genetiske dispositioner er så velforankrede, at der kun er få andre, der kan bryste sig af så massivt et bagkatalog. Hendes mor Cambodia ESRDH blev fløjhoppe til sadelkåringen og vandt som 5 års Dansk Varmblods prestigefyldte Unghestechampionat i Herning. Hun er også mor til den kårede sølvmedaljehingst Kannando Hästäk, der blev nr. 4 i den svenske Championatsfinale for 4 års heste. Cambodias søster Detroit, vandt Egnethedstesten og blev sidenhen A og S-hest i spring, og har redet placeringer hjem i 150 cm-klasser. Cambodias bror Cassado Ask, blev kåret som præmiehingst i Dansk Varmblod. Mormors helsøster, Cornetta gik 160cm og vandt bronze til EM for Young Riders. Clarima far, er far til 13 kårede sønner og 13 statspræmierede hopper, samt mere end 106 afkom med sejre og placeringer i S-springning.

 

Vilards Frina from Dansk Varmblod on Vimeo.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen