DV-dommere på kursus

22-04-2013 11:07

Signe Wiese

Avl

I denne weekend afholdte Dansk Varmblod konference for forbundets eksteriørdommere, og weekendens tema var bedømmelsessystemet "Lineær registrering", som Dansk Varmblod forventer at indføre i 2014

Copyright Ridehesten.com
DV's dommere og avlsledelse samlet foran Vilhelmsborgs hovedbygning ved årets dommerkonference.

Dansk Varmblod afholder konference for forbundets dommere hvert 2. år, og på hver konference bliver der sat fokus på et akuelt emne. På dette års konference var det bedømmelsesformen "Lineær registrering", der blev arbejdet med. Bedømmelsesformen forventes indført ved Dansk Varmblods 2-års skuer, hoppekåringer og følskuer i 2014, og derfor er det vigtigt, at forbundets dommere får en grundig indføring i bedømmelsesformen.

Konference havde deltagelse af 14 dommer, samt avlskonsulent Karina Christiansen og DV's avlsledelse, og der blev startet ud med et teoriforløb lørdag formiddag, og herefter gik resten af konference med praktisk bedømmelse - dels eksteriørvurdering, men der blev også vurderet gangarter og løsspringning. 

I juni-nummeret af magasinet Ridehesten kan du læse Poul Graugaards artikel fra konference, og hvis du vil vide mere om lineær registrering kan du læse avlskonsulent Karina Christiansen artikel i Ridehesten fra oktober 2012.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner