Donkey Boy vandt sin S-debut (video)

06-02-2022 18:42

Elite- og guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy har i dag haft sin første stævnestart i to år. Det var således også debut med hans nye rytter, berider Anne-Mette Strandby Hansen, Helgstrand Dressage, og debut i Intermediaire II

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen og Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

10-årige Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) har haft en ualmindelig succesfuld karriere med berider Jan Møller Christensen. Ekvipagen har vundet DRF og Pavo's championat i dressur for 4-, 5-, 6- og 7-års heste, og sideløbende har parret tre år i træk været topplaceret i UVM-finalerne med bronze for 5-års og sølv for 7-års.

For to år siden red Jan Møller Christensen sit sidste stævne på Hesselhøj Donkey Boy ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor ekvipagen sejrede i både Prix St. Georges og Intermediaire I.

Senere samme år flyttede hingstens ejere, Alexandra og Kristin Andresen, Donkey Boy til Helgstrand Dressage, hvor Betina Jæger Jensen har redet fortsat uddannelsen. Da Betina i efteråret blev opereret, var det berider Anne-Mette Strandby Hansen, der skulle ride Donkey Boy. De to er nu blevet et fast makkerpar, og selv om de ikke har dannet par i ret lang tid, så valgte de at teste formen ved at debutere i Intermediaire II ved distriktsstævnet i Aalborg i denne weekend.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev til knap 77%, og det var en meget lettet og glad Anne-Mette Strandby Hansen, Ridehesten mødte efter ridtet. Se ekvipagens vinderridt her ovenfor og hør herunder, hvad Anne-Mette fortæller om Donkey Boy.

Den tidligere Helgstrand-rytter, Severo Jurado Lopez, var til start på to heste. Med den blot 8-årige Dahoud e. Desiderio/Weltmeyer opnåede han 74,342% og en tredjeplads, og med den 11-årige avlshingst George Clooney e. De Niro/ Wolkentanz blev det til 71,447%.

Bedstplacerede ikke-professionelle rytter i klasser blev Stinna Foldberg Nielsen, der med den 12-årige hjemmeavlede vallak Foldbergs T (Little Treasure) besatte fjerdepladsen med 68,158%.

I gårsdagens Intermediaire I sejrede Marianne Helgstrand på den nu 8-årige Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen) med 76,184%. Her gik andenpladsen til Ann Gunggaard med den 13-årige Armani e. Lauries Crusador XX/ De Niro (opdr. Vicki og Jørgen Nedergaard) med 68,816%).

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Dahoud. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner