Guldvinder Anne-Mette Strandby: Det er helt vanvittigt

21-08-2020 17:30

Marie Helene Rigård Rohleder

Anne-Mette Strandby Hansen har stadig ikke helt forstået, at hun er europamester i dressur for U25-ryttere. Det er kun anden gang, at hun rider sin kür på den belgiske varmblod Foco Loco W, og glæden vil ingen ende tage i den danske lejr i Ungarn

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen med guldmedaljen. Foto: Nicole Hoffmann
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein kommer stadig hen og niver mig i armen, fortæller en meget glad Anne-Mette Strandby Hansen, som tidligere i dag vandt ikke mindre end GULD til kür-finalen ved EM for U25-ryttere i Ungarn på den belgiske varmblodsvallak Foco Loco W. 

– Han dansede for mig hele vejen igennem og satte ikke en hov forkert. Det er helt vanvittigt, og jeg kigger hele tiden ned på medaljen for at kunne begribe, at vi vandt guld, siger Anne-Mette Strandby Hansen på 24 år. 

Efter et fantastisk kür program blev Anne-Mette og Foco Loco belønnet med 79.025 procent af dommerne. 

– Jeg har kun redet vores kür igennem én gang hjemme i ridehuset, og det er vores tredje stævne sammen. Det er jo helt fantastisk, siger Anne-Mette Strandby Hansen i telefonen til ridehesten.com. 

Anne-Mette har tidligere startet internationale stævner på pony, men det er første gang, at hun starter til et internationalt mesterskab med hest. Og sikke en debut for ekvipagen! 

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette og Foco Loco. Foto: Nicole Hoffmann
Nyheden fortsætter efter annoncen

Foco Loco er ejet af Yvonne Losos de Muniz, som red ham til OL i 2016 for Den Dominikanske Republik. I dag står han i træning hos Helgstrand Dressage, hvor Anne-Mette har arbejdet de sidste to år, efter hun blev uddannet berider hos tyske Rudolp Zeilinger. 

– Jeg er så taknemlig for, at jeg har fået lov til at have Foco Loco som min lærermester for en tid. Han er en rigtig guttermand med et hjerte af guld. En stor og dejlig hest med den rette tænding, og så kan han bare sine øvelser, siger Anne-Mette Strandby Hansen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Nicole Hoffmann

I dag bor Anne-Mette i Aalborg tæt på Helgstrand Dressage, men hun er oprindeligt fra Esbjerg omegn, hvor hun sad på en pony første gang som 3 års. Her sagde faren, at når hun kunne galoppere uden trækker, så måtte hun få sin første pony, og siden da har hestene altid været en del af Anne-Mettes liv. 

– Jeg elsker mit arbejde, og jeg er så taknemlig for, at få den her uforglemmelige oplevelse med som dressurrytter. Det har været en vildt spændende og lærerrig uge sammen med det danske hold, hvor jeg hele vejen igennem har følt en god opbakning fra både ryttere og trænere, siger Anne-Mette Strandby Hansen.

Se video af vinderidtet her: 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen