Guld til Anne-Mette Strandby Hansen (opdateret)

21-08-2020 11:50

Marie Helene Rigård Rohleder

Og det blev GUUULD til danske Anne-Mette Strandby Hansen ved Grand Prix Kür i dag til EM i Ungarn, som efter et fantastisk ridt på Foco Loco opnåede 79.025 procent (video)

Dannebrog stryger i dag helt til tops ved EM i Ungarn for U25-ryttere, hvor Anne-Mette Strandby Hansen og Foco Loco W leverede en fantastisk smuk kür til 79.025 procent, og dermed sikrede sig GULD i finalen!  

Den østrigske dommer ved M, Elisabeth Max-Theurer var helt oppe og give dem over de magiske 80 procent! 

Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov (opdr. Stutteri Hønnerup) fik en flot fjerdeplads med 76.245 procent, og Victoria E. Vallentin og Brooklyn e. Hogwart blev nummer fem med 76.105 procent efter en stærk præstation.  

Landstræner for U25-rytterne Nathalie zu Sayn-Wittgenstein kan ikke være mere stolt af danskernes præstationer, og som hun fortæller til Ridehesten.com, er hun lige vokset 10 centimeter her indenfor den sidste time. 

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein (tv) og Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Nicole Hoffmann

– Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Anne-Mette red helt exceptionelt. Det var fantastisk. Foco Loco satte ikke en af sine kæmpe hove forkert på den bane, og vi har slet ikke forstået, at de har vundet guld endnu, fortæller en meget glad og stolt Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. 

– Alle tre ryttere red fantastisk. Danskerne har hele vejen igennem redet med overblik, flot opstilling og vist virkelig lækker ridning. Stemningen hernede er helt vild lige nu, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. 

Se vinderridtet her: 

Anne-Mette Strandby Hansen på 24 år er ny på den internationale bane. Hun har blot redet to internationale stævner tidligere i 2010 og 2011 på ponyen SL-Cuba. Hun er uddannet berider ved Rudolf Zeilinger i Tyskland og er til daglig ansat ved Helgstrand Dressage. 

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelsen. Foto: Nicole Hoffmann

Den belgiske varmblodsvallak Foco Loco har tidligere gået OL i 2016 med Yvonne Losos de Muniz' fra den Dominikanske Republik. Nu er den så på vej mod stjernene med danske Anne-Mette Strandby Hansen. 

Tidligere ved mesterskabet red Anne-Mette Strandby Hansen og Foco Loco W e. Sierappe til 72.949 procent og kom ind på en 4. plads ved den individuelle konkurrence, kun et mulehår fra bronzemedaljen. 
Men i dag tog ekvipagen om nogen revanche over de tyske og hollandske ryttere og kan tage ikke mindre end selve guldmedaljen med hjem. 

Se hele resultatet her.

Se den nedenstående video med et dejligt vinderinterview med en meget glad Anne-Mette Strandby Hansen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner