Din hests muskler sladrer

07-10-2019 07:32

Alle heste kan lære at bruge deres krop på en sund og holdbar måde, men hvordan kan du se, om din hest bruger sin krop rigtigt?

Copyright Ridehesten.com
Marianne Dahl-Jensen tager sig altid god tid til at undersøge hestene både i bevægelse og på klinikken. Foto: Ridehesten.com/Marie Helene Rohleder.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når musklerne bruges på en god måde uden spændinger, så vokser de. Derfor er de ofte områder på hesten, fylder mere, fordi hesten er bedre til at aktivere nogle muskelgrupper frem for andre. Dyrlæge og kiropraktor Marianne Dahl har især fokus på, om hesten er udfyldt lige både foran og bagved skulderbladet i forhold til en funktionsmæssig korrekt brug af overlinjen. Det er en forudsætning for, at hesten bruger sin overlinje rigtigt, at hesten aktiverer brystkassen. Hesten har ingen kraveben, så brystkassens placering afhænger af muskelaktivitet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Når hesten bruger sin overlinje korrekt, så løfter den brystkassen op og skubber den bagerste del af halsen frem - sådan"her kommer jeg-agtigt". Derved aktiverer den muskelgrupperne foran og bagved skulderbladene. 

Men hvad kan være årsag til manglende muskler? Find svaret i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten, hvor Dyrlæge og kiropraktor Marianne Dahl giver et særligt indblik i hestens bevægeapparat.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner