DIF: Hold fast i midlertidig lukning af aktiviteter

31-03-2020 10:42

Idrætten skal tage medansvar for, at den gradvise genåbning af Danmark kan starte hurtigst muligt. Derfor appellerer DIF til, at alle idrætsforeningsaktiviteter fortsat indstilles 

Copyright Ridehesten.com

”Hold ved. Og hold ud”. Sådan lød opfordringen fra statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag aften. Her stillede hun i udsigt, at en gradvis genåbning af Danmark kan komme på tale, hvis corona-udviklingen fortsat er fornuftig og stabil efter påske.

Statsministeren lagde dog heller ikke skjul på, at en fælles indsats vil være helt afgørende.

”Det værste, der kan ske, er, hvis vi slækker på kravene til os selv og hinanden. Vi skal gøre det modsatte” fastslog hun.

Derfor er opfordringen fra DIF ganske klar:

– I idrætten skal vi fortsat tage medansvar for corona-situationen. Og vi skal tage medansvar for, at forhåbningerne om en gradvis genåbning efter påske kommer til at holde stik. Derfor er vores klare anbefaling, at alle vores foreninger holder fast i den midlertidige lukning af deres aktiviteter – og det gælder både indendørs og udendørs idrætter,fastslår Niels Nygaard, formand for DIF.

Længsel efter idrættens fællesskaber
Det er knapt tre uger siden, at regeringen og myndighederne strammede retningslinjerne for at inddæmme og forsinke spredningen af corona-smitte. Og savnet af fysiske fællesskaber er for alvor ved at melde sig – også i idrætten.

Lyden af glade børn på boldbanerne. Følelsen af tilfredsstillende træthed i kroppen efter en god holdtræning. Tredje halvleg i omklædningsrummet med holdkammeraterne.  Der er ingen tvivl om, at gensynsglæden hos alle de frivillige idrætsledere og vores omtrent 2 millioner medlemmer i DIF-idrætten bliver stor, når der igen kan åbnes for idrætsaktiviteterne ude i vores foreninger.

– I DIF-idrætten glæder vi os til at tage imod alle vores medlemmer igen. Hvornår det sker, ved vi af gode grunde ikke, og vi kender ikke detaljerne i en genåbningsplan, men der er ingen tvivl om, at jo stærkere vi er til at være sammen hver for sig, jo hurtigere kommer vi til at genoptage aktiviteterne i vores foreninger, understreger Niels Nygaard.

/pressemeddelelse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner