Online dyrlægekonsultationer hitter under corona

27-12-2020 11:00

Merete Haahr

Corona-krisen påvirker også hesteejere, og mange har benyttet sig af muligheden for at få tjekket hesten via en videokonsultation

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæger har fået dobbelt så mange online konsultationer i Corona krisen Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den stigende smittefrygt og de skærpede restriktioner har gjort, at antallet af videokonsultationer er fordoblet siden marts i år. Det skriver dagbladet Information. 

Nogle dyrlæger har ligefrem specialiseret sig i online konsultationer, og arbejder sammen med andre afdelinger med dyrlæger i blandt andet Norge, Sverige Tyskland, England og USA. Samlet har de haft over 25.000 konsultationer hver måned. 

Personalet på den online klinik er uddannede dyrlæger, men selvom videokonsultation kan løse nogle spørgsmål, så kan det ikke afløse de traditionelle dyrlægebesøg. 

Det er et supplement der kan afhjælpe og løse nogle af de problemer som hesteejere måtte have.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge Information, så kan de online videokonsultationer løse omkring 60 % af de spørgsmål der opstår. Videofunktionen er et vigtigt redskab, f.eks. kan det være svært for hesteejeren at forklare præcis hvordan farven på slimhinderne ser ud, men for det trænede øje, kan en dyrlæge let konstatere om det er noget der skal kigges nærmere på, ved et fysisk besøg. 

Dyrlægerne ved hvad de skal se efter, og de kan bede ejerne om at zoome ind på vigtige områder, så de kan undersøge det nærmere. 

En digital dyrlæge kan ikke lave en egentlig diagnosticering eller udskrive medicin, og hvis der er brug for yderligere behandling, så bliver hesteejeren henvist til en traditionel dyrlæge. 

Kilde: Information.dk

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald