– Det var fantastisk at prøve

16-07-2022 10:39

Trine Askjær-Jørgensen

Ved finalen i Future Elite-klassen for unge dressurryttere i Falsterbo, Sverige, blev det i går den ene, udenlandske rytter, der var inviteret, som tog sejren for næsen af svenskerne. Ida Kirstine Bjørn fortæller her om sin oplevelse med at ride ved det store stævne

Copyright Ridehesten.com
Ida Kirstine Bjørn og Hussmanns Jackson. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Finalen af Gina Tricot Future Elite rides af to omgange ved Falsterbo-stævnet i Sverige; først rides Prix St. Georges-dressur, hvorefter de bedste ryttere går videre til kürfinalen.

De unge svenske dressurryttere, der var med i årets finale, har kvalificeret sig hertil ved enten at vinde eller at blive nummer to ved kvalifikationsstævnerne rundt omkring i Sverige. Udover de kvalificerede ryttere bliver også en udenlandsk rytter inviteret, og her var danske Ida Kirstine Bjørn, så heldig at blive spurgt:

– Da jeg blev spurgt, om jeg ville ride, blev jeg naturligvis superglad for muligheden, men var også lidt nervøs, eftersom Falsterbo er et kæmpestort stævne, og Jackson stadig er en urutineret hest. Faktisk er han tre år yngre end den næstyngste hest, vi red imod. Så jeg var selvfølgelig bekymret for, om det ville være for overvældende en oplevelse for ham, men han har simpelthen bare klaret det hele så flot, fortæller Ida Kirstine Bjørn, der i går tog sejren i Future Elite-finalen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På førstedagen i onsdags lagde den danske rytter hårdt fra land med et flot Prix St. Georges-ridt på den 8-årige vallak Hussmanns Jackson e. Johnson TN/ Belissimo M (opdr. Stald Hussmann) til 71,079%, og i gårsdagens kür blev det til flotte 74,867% og en sejr for næsen af de svenske ryttere.

– Det var fantastisk at prøve at ride på en bane med store tribuner med publikum. Jeg er sikker på, at Jackson også nød at være i centrum, siger en glad Ida Kirstine Bjørn, for hvem turen er gået over al forventning.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Ida Kirstine Bjørn og Hussmanns Jackson. Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner