Unghestechampionatet skal favne flere

01-10-2019 17:20

De fleste avlere, ryttere og hesteejere drømmer om at deltage med deres 5-års hest ved Dansk Varmblods Unghestechampionat under Hingstekåringen i Herning i marts måned. Da det er et af Dansk Varmblods mål at rumme og tilgodese alle, lukkes der op for et betydeligt større antal dressur- og springheste i Ungehestechampionatet

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse ved Unghestechampionatet 2019. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af de store højdepunkter ved Dansk Varmblods Hingstekåring er Unghestechampionatet, der i høj grad forener avl og sport i en spændende og meget attraktiv konkurrence, der nyder international prestige og samtidig er en sand publikumsmagnet og følges samtidig af mange over hele verden via Clipmyhorse.

Hvert år gør de bedste unge dansk varmblods dressur- og springheste en fremragende figur ved verdensmesterskaberne for ungheste, og det er medvirkende til at skabe en stigende interesse for de unge DV-heste internationalt og herhjemme. Netop Dansk Varmblods Unghestechampionat i marts måned er et springbræt for 5-års hestene til VM for ungheste, der finder sted i august og september.
Dansk Varmblods Unghestechampionat er dog meget mere end blot toppen. Langt nede i rækkerne findes talentfulde heste og ryttere, og det er Dansk Varmblods mål at rumme og tilgodese alle. Det er for mange avlere, ryttere og hesteejere en drøm at kunne deltage med deres 5-års hest ved det store internationale arrangement, Dansk Varmblods Hingstekåring, og derfor ønsker forbundet at kunne imødekomme flere deltagere i Unghestechampionatet.
– Vi udvider til 50 dressurheste og 40 springheste med 10 reserver i hver disciplin, så det er en stor udvidelse, fortæller direktør Casper Cassøe.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nyt format med plads til flere
Dansk Varmblod ændrer konceptet for bedømmelsen i Unghestechampionatet i erkendelse af, at FEI’s indledende 5-års program er svært så tidligt på året for en 5-års hest. Det kræver både en rutineret rytter og længere tids uddannelse af hesten, der ofte kan være noget trykket af at skulle gå alene rundt i den imponerende arena Boxen. 
– Derfor har vi lavet om i bedømmelsen, der nu vil favne flere heste og ryttere i den bedste sendetid, fortæller Casper Cassøe.
Dressurhestene vil på førstedagen blive vist tre ad gangen, hvor deres tre gangarter bliver bedømt, lige som det hidtil har været gældende. Allerede på andendagen bliver konkurrencen mere publikumsvenlig, da hestene i stedet for at gå et dressurprogram vil gå to sammen for dommerens anvisning efterfulgt af kommentering og karaktergivning. 
For springhestene gælder det, at de går en springklasser på hver af de første to dage og vurderes af de samme dommere, som kommenterer hver enkelt hest og giver karakterer, hvilket svarer til det hidtidige format.
Halvdelen af de deltagende dressur- og springheste går efter to dages indledende bedømmelser med egen rytter videre til bedømmelse af testrytter og udgør dermed A-finalerne.
For den andel halvdel af deltagerne vil der være en attraktiv B-finale, hvor alle bliver nulstillet, bedømt af nye dommere og rider om attraktive pengepræmier.
– Præmieoverrækkelsen for B-finalen afholdes i prime time-sendetid sammen med præmieoverrækkelsen for Unghestechampionatet med de heste, der er bedømt af testrytter, fortæller Casper Cassøe. 

De nye propositioner til Unghestechampionatet.


 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner