Magisk fusion af film og heste

09-03-2024 23:47

Trine Askjær-Jørgensen

Gallashowet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning forenede smukt film og imponerende heste i en fortryllende forestilling

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gallashowet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning var endnu engang en magisk begivenhed, der tog publikum med på en uforglemmelig rejse gennem filmens fortryllende univers.

Temaet "Movie Klip" skabte en bro mellem heste, ryttere, dansere, musikere og filmverdenen, hvilket resulterede i en spektakulær forestilling fyldt med følelser og action.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Under aftenens gallashow blev publikum præsenteret for en imponerende samling af heste og hesteracer, der alle spillede deres rolle i forskellige filmiske indslag. Fra scener inspireret af ikoniske film som Indiana Jones, Pirates of the Caribbean og Top Gun til mere fantasifulde universer som Snedronningen og Minions, blev der skabt en bred vifte af oplevelser.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack, som modtog H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Blandt de mange fantastiske optrædener var der 24 charmerende shetlandsponyer, fortryllende frisere fra Østrig og et stemningsfyldt frihedsdressurindslag fra Holland. Danske hingste og sportsheste gjorde også deres markante tilstedeværelse følt og bidrog til at skabe en unik atmosfære.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Showet bød på en bred vifte af højdepunkter, der fik publikum til at juble og brøle af begejstring. Fra actionfyldte scener med hurtige ponyer til smuk dressur og hjertevarme øjeblikke med særlige dyr, var der noget for enhver smag. Et særligt øjeblik inkluderede en westernrytter og dressurrytter, der simultant fjernede trensen fra deres heste og alligevel styrede dem med en imponerende kontrol og elegance.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gallashowet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning var således en fejring af både heste og film, der på magisk vis forenede to verdener til glæde for publikum.

Med løfter om endnu mere spektakulære oplevelser til det næste gallashow, var dette års begivenhed uden tvivl et højdepunkt for alle hesteelskere og filmfans.

Cirka midtvejs var der selvfølgelig igen plads til den altid sjove og spændende kostumespringning. Der var lagt op til fart over feltet, og det skulle vise sig at være Den lille havfrue aka Alexander Mark med Kirkelodgaard's Surprice (opdr. Charlotte Schiøler), der tog sejren. Det lykkedes Thomas Jensen og Kannica e. Kannan/ Cassini II (opdr. Poul-Erik Jensen) at ride sig til andenpladsen, mens Hannah A. Rich Kristiansen og Diabolo e. Diarado (opdr. Cornelia Asmussen) tog tredjepladsen.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Mark og Kirkelodgaard's Surprice. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Under det spektakulære gallashow blev der sat en helt særlig scene, da en springrytter valgte det magiske øjeblik til at fri til sin kæreste. Med et knæ på jorden og et hjerte fuld af kærlighed skabte de et uforglemmeligt øjeblik midt i hestenes dans og musikkens brusen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen