Hvem vinder OL i dressur?

07-05-2024 14:23

Trine Askjær-Jørgensen

Med alle de stævner, der leder til OL i Paris, i fuld gang, kan man næsten ikke andet end at begynde at spå om, hvem der kan gøre sig gældende til medaljerne. Global Dressage Analytics er kommet med deres bud ovenpå weekendens store dressurstævner 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Global Dressage Analytics er en webtjeneste, der kombinerer detaljerede dressurresultater med moderne analyseredskaber for at give brugere nye indsigter i ryttere, heste og dommeres præstationer.

På baggrund af resultaterne fra weekendens store dressurstævner, heriblandt Nations Cup i Compiégne, CDI Mannheim mv., hvor flere topkombinationer har været til start, er de nu på banen med opdaterede forudsigelser for sommerens OL i Paris.

Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at der er tale om statistiske analyser, og at det kan være rigtig svært at spå om resultaterne for OL, for når man har med levende dyr (og mennesker) at gøre, kan alt ske, inden ekvipagerne rider opad midterlinjen ved Versailles.

GDA spår Danmark til at tage sejren ud af de lande, der er kvalificerede til holdkonkurrencen i dressur i Paris, mens de tilegner andenpladsen til det engelske hold og tredjepladsen til det tyske. På fjerde- og femtepladsen sætter de Holland og Sverige. Statistikken tager udgangspunkt i summen af de forventede tre bedste resultater (ved OL har landene hver tre ekvipager til start og en medrejsende reserve).

Nyheden fortsætter efter annoncen

GDA har også lavet en top-25 over forventede resultater i Grand Prix ved OL i Paris, og her tegner statistikken til en førsteplads til tyske Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB, engelske Charlotte Fry med Glamourdale på andenpladsen, mens danske Cathrine Laudup-Dufour med Mount St John Freestyle står til tredjepladsen og Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter på fjerdepladsen.

Tyske Isabell Werth med danskopdrættede Wendy de Fontaine spår de en syvendeplads, og Daniel Bachmann Andersen med Vayron en niendeplads.

Se mere i deres Facebook-opslag med statistikkerne her:

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen