Højt humør til dyrskue trods regn og blæst

09-06-2024 14:27

Det Fynske Dyrskue kunne fredag slå dørene op og byde velkommen til dette års dyrskue i Odense, hvor der traditionen tro er masser af begivenheder for både børn og voksne. Dyrskuet er naturligvis også et spændende sted for de hesteinteresserede, da skuet både byder på flotte raceheste, shows og bedømmelser

Copyright Ridehesten.com
Det Fynske Dyrskue kan hvert år præsentere publikum for mange forskellige hesteracer. I år var hele 24 forskellige racer repræsenteret. Foto: Det Fynske Dyrskue/Morten Knudsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er flere heste- og dyreinteresserede samlet til Det Fynske Dyrskue i Odense, hvor der både udstilles heste, grise, køer og traktorer og afholdes forskellige workshops, konkurrencer og foredrag. Derudover er der i år også et øget fokus på "det moderne landbrug", hvor der præsenteres en række nye tiltag og ideer. 

Det Fynske Dyrskue har været en årlig tradition siden 1961, og det traditionsrige dyrskue stræber hvert år efter at bringe landbrug, friluftsliv og byliv tættere sammen. Den begivenhedsrige weekend tiltrækker hvert år omkring 50.000 besøgende, og der er plads og aktiviteter for både børn og voksne. 

I går kunne de deltagende blandt andet overvære et oplæg med kokken Umut Sakarya, der tog publikum med på en længere fortælling om kartoflen. De fremmødte børn blev også underholdt, da Popsi og Krelle gæstede dyrskuet og spillede musik for børnene. 

Copyright Ridehesten.com
Skuet byder også på forskellige hesteopvisninger. Foto: Det Fynske Dyrskue/Morten Knudsen

For de hesteinteresserede var der allerede spændende udstillinger på programmet fredag, da heste- og ponyudstillere viste 202 heste frem til bedømmelse. Annika Buur Leth, der er ansvarlig for hesteudstillingen, fortæller om fredagens bedømmelser: 

– Alt er forløbet godt. Vi startede i fredags med bedømmelser. Vi bedømmer kategorierne 'hingste', 'følhopper', 'goldhopper' (hopper uden føl), '3-års hopper', '2-års hopper' og 'vallakker'. I år har vi repræsentanter fra 24 forskellige racer fordelt på 202 heste. 

Alle hestene blev bedømt med point, hvorefter der blev uddelt ærespræmierosetter ud til de heste eller ponyer, som opnåede enten 23 eller 24 point (hvoraf 24 point er den maksimale pointsum). 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– De bedste i de forskellige kategorier blev efterfølgende udtaget til at skulle konkurrere på tværs af alle racerne, det er det, vi kalder for "Skuets Bedste". Det afviklede vi i går, og de blev selvfølgelig også tildelt en flot ærespræmie. 

Lørdag eftermiddags skulle det store gallashow med heste efter planen også have været afholdt, men på grund af voldsomme regnskyl og blæst måtte dyrskuet udskyde dette: 

– Vi fik jo et ordentligt regnskyl med nogle voldsomme vindstød med torden lige, da vi fik i gang med hestegalleshowet i går. Så det måtte vi desværre afbryde. Så det måtte vi aflyse. Ny krydser vi fingre for, at vejret holder, så vi kan få det afviklet i dag. 

Temaet for gallashowet er i år "royal", og Annika fortæller, at der er god grund til at glæde sig til det store gallashow: 

– De er fint klædt ud. Der er konger, dronninger, prinsesser, bodyguards, frømænd og pressefolk, som de alle sammen er klædt ud som. Det plejer at være et tilløbsstykke. 

Til trods for det våde vejr er stemningen dog stadig god og humøret højt, fortæller Annika. I dag byder programmet blandt andet på gourmetmad fra stjernekokke, standup comedy-show med Sebastian Klein for både børn og voksne og forskellige dyreudstillinger. 

Find hele programmet her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner