– Det var bare en dejlig aften

18-10-2024 22:03

VIDEO: Sådan lød det fra Søren Møller Rohde, der netop har redet CSI3* Big Tour Longines Ranking-klassen i Boxen i Herning. Med 13 ekvipager i omspringningen var det en oplevelse af de gode for publikum

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Action Man Ask Z var bedste dansker i dagens højeste klasse. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Dagens sidste og højeste klasse, CSI3* Big Tour Longines Ranking 150 cm, blev afsluttet på bedste vis med god stemning og verdensklasse ridning i Boxen. Ud af et startfelt på 49 ekvipager kom 13 af dem i omspringningen, hvoraf fire af dem var danske. Her leverede Søren Møller Rohde det bedste danske resultat. 

Det var bare en dejlig aften. Det gik rigtig godt. Vi blev nummer fire og red dobbelt nul, så jeg er meget meget tilfreds, sagde en glad Søren, da Ridehesten snakkede med ham efter klassen. 

Med den 10-årige Action Man Ask Z e. Action Breaker/ Calvados Z red han en overbevisende hovedrunde, hvor publikum heppede med hele vejen. I omspringningen satsede Søren alt, og med et piftende og heppende publikum ned mod sidste forhindring, kunne Søren og den smukke grå hingst ride fejlfrit over målstregen og glæde sig over en fjerdeplads i dagens højeste klasse. 

En anden dansker, der klarede det yderst godt var Thomas Sandgaard i sadlen på Flint Sol'Heure e. Diamant de Semilly/ Narcos II, der med en overlegen fejlfri hovedrunde sikrede sig en plads i omspringningen som en af de 13 ekvipager. Her var ekvipagen desværre en smule uenige om, hvor hurtigt de skulle dreje efter dobbeltspringet, og dermed måtte Thomas altså tage den lange vej hen til næste forhindring. Det kostede desværre en del tid, og dermed røg danskerens top-5 placering. Ekvipagen endte dog på en flot niendeplads ud af et stærkt felt. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas Sandgaard i sadlen på Flint Sol'Heure. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Unge Laura Baaring Kjærgaard var sidste dansker i omspringningen med hesten Claire 186 e. Casalito/ Balou du Rouet. Hun red en sikker, fejlfri runde i hovedrunden, og så altså meget sikker ud til omspringningen. Desværre røg der to bomme på vejen, og dermed måtte den unge dansker altså se sig tilfreds med en 13. plads i dagens konkurrence. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard og Claire 186. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Sejren i dagens CSI3* Big Tour LR-klasse gik til svenske Douglas Lindelöw, der med den 15-årige vallak Cheldon e. Chacco-Blue/ Baloubet du Rouet red en vanvittig hurtig runde i omspringningen. Douglas satsede alt til de sidste to forhindringer i omspringningen, og med en meget skarp Cheldon gik det hele op i en højere enhed. Sejren gik altså til Sverige.

Copyright Ridehesten.com
Sejren gik til svenske Douglas Lindelöw med Cheldon. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Stærkt efterfulgt af svenskeren blev det hollandske Jur Vrieling, der kunne tage andenpladsen i sadlen på Helwell du Chabus e. Elvis Ter Putte/ Orlando. Med mindre end 30 millisekunder til førstepladsen strøg de over målstregen anden bedste tid. Tredjepladsen gik til amerikanske Lucas Porter, der meget længe lå til at vinde klassen. Da han red over målstregen i omspringningen på Vigakata e. Vigo D Arsouilles Stx/ Stakkato kortede han intet mindre end fem sekunder til den daværende fører af klassen. I dag var det nok til en tredjeplads.

Copyright Ridehesten.com
Jur Vrieling på Helwell du Chabus. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Med stærke danske præstationer blev dagens højeste klasse afsluttet i Boxen med fantastisk stemning og ridning i topklasse. I morgen går der endnu en 150 cm-klasse i Boxen, ligesom en håndfuld modige ryttere skal prøve kræfter med Six Bar. 

Du kan følge stævnets start- og resultatlister lige her. 

I videoen herunder kan du høre, hvad Søren Møller Rohde mente om dagens højeste klasse, banen samt hvordan han oplevede stemningen i Boxen:

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen