Thilde Holm: Military stjal mit hjerte

19-10-2023 12:35

Charlotte Kusk Berwald

Thildes mor håbede at hendes datter ville ride dressur. Thilde ville det noget anderledes

Nyheden fortsætter efter annoncen

15-årige Thilde Holm Nielsen startede ud som springrytter og det var nærmest ved en tilfældighed at hun blev kastet ud i military. En af morens hjemmeavlede ponyer stiftede under et udlån bekendtskab med military og så var det nærliggende selv at prøve.

Jeg endte i en tornebusk
De dårlige nerver er uddelegeret til Thildes mor, Maiken Holm, der ikke altid er helt rolig ved at se sin datter ride ud i terrænet. Thildes allerførste militarystævne var da heller ikke en ubetinget succes for halvvejs gennem terrænbanen blev pony og rytter uenige om hvilken vej de skulle. Rytteren ville den ene vej og ponyen den anden, hvilket resulterede i, at Thilde endte i en tornebusk.
– Hun var kun otte år og det tog mere end 20 minutter at pille alle tornene ud. Imens skældte Thilde ud over, at hun ikke måtte ride banen færdig, fortæller Maiken Holm.

Copyright Ridehesten.com
Thilde Holm Nielsen startede ud som springrytter. Her tilbage i 2017. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

En priviligeret situation
Ved de næste stævner gik det noget bedre og Thilde fik efterhånden godt styr på disciplinen. I 2018 red hun DM for første gang og debuten gav den første guldmedalje til samlingen, der bare er vokset siden. Efterhånden som Thildes ben voksede, blev kat. 3 ponyerne skiftet ud med nogle større ponyer, ligesom forhindringerne også voksede noget i størrelsen. Nu har Thilde kvalificeret en af sine pony til Europamesterskaberne næste år og drømmen er at kvalificere den anden næste år.
– Det ville være helt fantastisk at kvalificere dem begge to. Så er det bare at holde øje med formkurven og tage den med, der fungerer bedst til EM, fortæller Thilde.
Med knap halvandet år tilbage som ponyrytter er Thilde dog også så småt begyndt at tænke på fremtiden og har allerede gang i to store heste, som hun håber kan gøre det lige så godt som ponyerne. 
– Jeg rider den første hver morgen inden skoletid, ellers kan jeg ikke nå at ride fire. Vi har hestene herhjemme og er hele tiden omkring dem. Det giver et stærkt bånd og det er det bånd der gør at hestene virkelig tør stole på mig ude i terrænet, fortæller Thilde.

En ganske speciel kultur
Thilde har bestemt ingen planer om at kvitte military igen. Nærmest tværtimod. Hendes største ønske er at blive god nok til at kunne ride mod nogle af de allerbedste ryttere. 
– Der er et helt specielt sammenhold i military. Folk er så søde og gode til at hjælpe hinanden. Og så er der altid plads til flere, fortæller Thilde.
Thildes lillesøster er også begyndt at ride military og skal overtage ponyerne om halvandet års tid. På den måde kan ponyerne få lov at blive i familien nogle år endnu, hvilket glæder både mor og datter.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen