De unge kuske er klar til EM

18-07-2024 15:14

I næste uge drager 11 unge kuske afsted mod Sverige, hvor dette års europamesterskab i kørsel for U25, junior og children afholdes

Copyright Ridehesten.com
De danske kuske er klar til EM i kørsel. Foto: Julia Krüger.

I én af sommerens helt store rejseuger, uge 30, er det ikke kun charterglade danskere, der rejser afsted mod nye eventyr. 11 unge kuske rejser nemlig afsted mod Flyinge Kungsgård i Sverige, men med et lidt andet formål end at bade og nyde solen. De kæmper nemlig om titlen som dette års europamester i kørsel for deres aldersgruppe. 

Til europamesterskabet i Sverige, er der i alt 126 deltagere fra 17 nationer, såsom Belgien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Portugal. Danmark sender 11 friske, forventningsfulde kuske af sted, der alle er klar til at kæmpe om en medalje til dette års mesterskab. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat.

Stævnet er delt op i aldersklasser, hvor children er for kuske i alderen 12-14 år, hvor vi fra Danmark har William Feldstedt, Dortea Hedegaard Hansen og Silas Kirkeskov Møller. Junior er kuske for 14-18 år, hvor Danmark er repræsenteret af Frederik Feldstedt, Kate Saxager og Christian Jespersen Dau. U25 er for kuske i alderen 16-25 år, hvor Mette Grimbühler, Rikke Ruus, Andrea Vieth Kjerside, Maria Buchwald og Kimmie Marie Rasmussen stiller op for Danmark. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat.

Holdene består af to kuske fra hver aldersgruppe, og efter dyrlægekontrol sættes de danske hold. Stævnet starter tirsdag den 23. juli, hvor der er dyrlægekontrol og åbningsceremoni. Onsdag, torsdag og fredag køres der dressur, lørdag køres der maraton og søndag kulminerer det hele med keglekørsel og medaljeceremoni. 

Der er gratis entré under hele stævnet for tilskuere, så her er der mulighed for at se Europas bedste kuske under 25 år i de flotte omgivelser i Flyinge. Du kan læse mere om arrangementet her. 

Copyright Ridehesten.com
Søndag kulminerer det hele med keglekørsel og medaljeceremoni. Foto: Privat.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen