Danmark gennem vettjek ved EM

29-08-2023 13:21

Annika Knudsen Lorentsen

De danske heste er blevet besigtiget ved EM i Milano i forbindelse med Horse Inspection, som netop nu er i gang. Alle danske heste er godkendt, og de danske ryttere er klar til at ride træning i arenaen senere i eftermiddag

Copyright Ridehesten.com
Det danske team. Fv. Bo K. Møller, Mathias Nørheden Johansen, Kasper H. Hansen, Rikke Belinda Barker, Lars N. Pedersen og Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

EM i Milano løber af stablen i denne uge, hvor nogle af verdens bedste ryttere er samlet i den italienske storby. Stemningen i den danske lejr er god, og teamet virker motiverede for at komme i gang med et spændende EM, som for alvor begynder i morgen. 

I dag er der Horse Inspection og familiarization på programmet, og alle de danske heste blev godkendt uden problemer af teamet, som stod for Horse Inspection.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved vettjek. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det danske team er ligeledes godt installeret i staldene, og klar til at ride ride i den store arena senere i dag. Her får alle ryttere muligheden for at springe i arenaen, som danner rammen om mesterskaberne, og danskerne er blandt de første nationer, der skal i aktion. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS ved vettjek. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Familiarization starter kl. 15, hvor alle nationerne skal ride i samme rækkefølge, som de deltog ved dagens vettjek i, og de danske ryttere kommer på banen som nr. 8 til 12.

Copyright Ridehesten.com
Mathias Nørheden Johansen med Franco 79. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det danske hold består af Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet, Kasper H. Hansen med Zero K e. Kannan/ Robin Z (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen), Lars N. Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), Mathias Nørheden Johansen med Franco 79 e. Firth of Lorne/ Coronas og Andreas Schou med Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). Det danske team er ført an af landstræner Bo K. Møller.

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen med Zero K. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Mesterskabet begynder som nævnt for alvor i morgen, hvor alle rytterne skal ride den indledende konkurrence efter metode C, hvilket betyder, at fejl omregnes til tid, og vinderen er den med den hurtigste tid, uanset fejl. Morgendagens resultater tæller med til både den individuelle konkurrence og holdkonkurrencen. 

Følg mesterskabets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersens Bøgegårdens Gladiola ved vettjek, fremvist af hans hestepasser Anette Christiansen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen