De nye ponymestre er fundet

01-09-2019 22:01

Maria Lerche Mortensen

Niveauet i Dansk ponydressur er utroligt højt. Så da finalerne i de danske mesterskaber i dag blev afholdt, var det med spænding til det sidste!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Endnu engang løb ponyernes DRF-mesterskab af stablen i de dejlige rammer på Hovgaard Rideklub. Dagen i dag blev en rigtig festdag for ponyerne og selvom himmelen så lidt truende ud, blev det ikke til mange regndråber. Rideklubben holder styr på selv de mindste detaljer, og i år var der arrangeret flere aktiviteter for rytterene, heriblandt åbningsceremoni, clinic ved Dennis Fisker, fællesspisning og hædring af EM-guldholdet og sidste års ranglistevinder, Alexander Helgstrand.

Allerede kl. 7.30 red den første finaleekvipage på banen, da anden afdeling af finalen i Topponyer Stilcup gik i gang. Og der blev lagt hårdt ud med et flot redet program med mange højdepunkter i galoppen, fra Camilla Byskov Eybye og Gribvad Hiba, der i dag opnåede 75,702 % (69,733 % for programridning og 81,667 %  i stilkarakterer), med denne score lagde hun sig solidt i spidsen af feltet. Det varede lige indtil Kirstine Kærup Balling og Stald Hove’s Safa Junior indkasserede 77,456 % (71,579 % for programridning og 83,333 % i stilkarakter) og dermed tog sejren i cuppen, efter at have opnået 8,5 i både harmoni, håndstilling, indvirkning og rytterens forståelse fra stildommer Dennis Kjær. Den samlede tredjeplads i cuppen tog Jasmin Struntze Torp sig af, da hun sammen med KWPN-ponyen Hear My Voice i dag opnåede 76,886 % (72,105 og dermed finalens højeste score i programridning og 81,667 % i stilkarakter).

Dernæst blev det tid til at kategori 3 ponyerne skulle afgøre måden hvorpå deres medaljer skulle uddeles. Efter gårsdagens kvalifikation, lå toppen uhyre tæt med top 6 indenfor 2 procentpoints. Med et mikroskopisk forspring lå Ulrikke Kiertner Kolmorgen og Meraviglioso Stallone V. forrest i feltet. Men at de blev pustet i nakken, gik dem ikke på i dag. Den charmerende, lille, hvide pony blev også danmarksmester sidste år med Karoline Hjort Bang. Men Ulrikke har været den helt rette til at gentage succesen, med bl.a. et 9-tal for rytterens forståelse indkasserede hun 75,985 % (67,803 % i programridning og 84,167 % fra stildommeren).

Sølvmedaljen gik til Emil Pedersen, der styrede den dejlige pony, Groves George Of The Jungle rundt med stort overblik i et flot program med mange højdepunkter. De opnåede 75,341 % (71,515 % i programridning og 79,167 % i stilkarakter). Bronzemedaljen tog Alberte Josefine Harsbo sig af, efter hun i dag havde opnået den højeste pointsum, 76,515 % (69,697 % i programridning og 83,333 % i stilkarakter) med den velgående pony Parcybedw The Distroyer.

Mesterskabet for kategori 2 ponyer, var nok det mindst spændende mesterskab, hvad angik ejerforhold af guldmedaljen. Josephine Gert Nielsen blev tidligere på sommeren individuel nordisk mester for kategori 1 ponyer på hendes kategori 2 pony, Dot Com. Når det kommer til øvelser som overgange og kontragalop er ekvipagen helt overlegen. I dag blev dette afspejlet i en procent på 76,675 % i kür.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cecilie Lyngvild og den smukke og kvalitetsfyldte pony Tovdal’s Golden Future Imperial sikrede sig sølvmedaljen med en procentsats på 75,175 %. Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl satte sig på bronzemedaljen med 72,900 % i küren, hvor hun sidder flot og viser ponyen, Truly Yours, frem på bedste vis. Denne ekvipage var med på det guldvindene kategori 2-pony-hold ved NM i Århus.

At Danmark netop har vundet EM-guld for hold, er langt fra tilfældigt. Niveauet for kategori 1 ponyerne er utroligt højt og der er mange ekvipager der biddrager til dette, således skulle der rides omkring 69 % i gennemsnit over mesterskabets to første dage, for at gå i top-15 og blive kvalificeret til dagens A-finale. Og der var især hård kamp om guld- og bronzemedaljen.

Liva Addy Guldager Nielsen samler på medaljer, ved EM blev det til hold guld og to individuelle sølvmedaljer. Og i dag kunne hun tilføje endnu en af fineste karat til samlingen. I dag scorede hun 78,925 % i en veludført kür med høj sværhedsgrad og dejlig og passende musik, med hendes velgående makker D’Artagnan 187.

Den smukke og langbenede pony, Lykkehøjs Dream of Dornik er af en kvalitet udover det sædvanlige, han scorede 78,200 % i kür med Nathalie Thomassen i sadlen. Ekvipagen her var ligeledes med til at sikre Danmark EM-guldet. Efter de to første dage lå Mathilde Sofie Jepsen og Tackmann’s Cookie til bronze, og med en kür i dag til 72,325 %, holdt ekvipagen fast i deres medalje. Mathilde har selv uddannet Cookie og det ser ud til at være en fornøjelse for hende, hun smiler for hver en meter hun rider og har tydeligt en sublim føling med ponyen. Ekvipagen udgjorde en del af det guldvindende NM- hold for kategori 1 i Århus tidligere på året.

Se alle resultater her

 

Ridehestens fotograf tog i dag billeder af finalerne, de kan ses her på siden i løbet af den kommende uge!

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing