Emma Ponsaing i front for junior

11-08-2023 18:17

Annika Knudsen Lorentsen

Juniorrytterne har netop redet deres Agria DRF Mesterskab i gang hos Stutteri Ask, og i dag dominerede Emma Ponsaing og Caroline Knudsen toppen af konkurrencen

Emma Ponsaing med Aramis 577. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mesterskabsstævnet hos Stutteri Ask bød her til eftermiddag på den indledende runde i juniorrytternes Agria DRF Mesterskab, og til start var 18 ekvipager.

Højden på forhindringerne var 140 cm, og det kombineret med en krævende linjeføring og en afvikling efter metode C, skulle vise sig at give de unge ryttere store udfordringer. Ingen formåede at ride fejlfrit rundt på banen, og det kom dermed til at handle om hvilke ryttere der var hurtigst på trods af tillæg af strafsekunder som følge af fejl.

En af de bedste runder blev leveret af Emma Ponsaing med Aramis 577 e. Argentinus/ Gracieux, som blot havde et nedslag samtidig med, at hun leverede et hurtigt ridt. Fire sekunder tillagt hendes tid på grund af nedslaget betød, at hun endte med tiden 70,05 sekunder. Det var tiden der i dag skulle sikre hende sejren, og det bedste udgangspunkt for søndagens finale, hvor hun som eneste rytter rider ind med et fejlfrit resultat.

Caroline Knudsen med Landlyst Contra. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Næstbedst var i dag Caroline Knudsen med Landlyst Contra e. E Bøgegårdens Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Prinds), mens samme rytter sikrede sig tredjepladsen med helsøsteren til Contra, Landlyst Callicon. Med begge heste red Caroline med to nedslag, men på grund af, at hun red nogle særdeles hurtige runder endte begge heste i top-3 på trods af tillæg af otte sekunder til tiderne. Hun sluttede i tiderne 70,74 og 71,82 sekunder. Det betyder, at hun omregnet til fejl har 0,34 og 0,88 fejl på de to heste. Hun har derfor mindre end en tidsfejl til guldet, og skal nu vælge hvilken af de to heste hun vil ride i søndagens finale.

Det samme skal dagens vinder, for hun red sig nemlig ind på fjerdepladsen med sin anden hest La Chance de Jade e. Lord If De Chalusse/ Corlando (opdr. CapaCity Horses). Det gjorde hun med et nedslag og en sluttid på 72,84 sekunder. Det betyder, at hun har 1,39 fejl op til sit eget resultat med Aramis.

Femtepladsen gik i dag til Noah Just Broch som red med et nedslag og en sluttid på 76,07 sekunder i sadlen på Price Dance e. Party Dance/ Cantus (opdr. Christian Kjær). Noah tager derfor 3,01 fejl med til finalen, og har dermed mindre end et nedslag til guldet.