Dansk Varmblods indekstal er på gaden

08-02-2018 07:42
Avl

Så er Dansk Varmblods nye indekstal for hingste og hopper i dressur og springning blevet opdateret med alle bedømmelser og konkurrenceresultater fra 2017

Copyright Ridehesten.com
Den danskfødte hingste Sezuan har entreret indekslisten i dressur for hingste med et bragende unghesteindeks på hele 177. Han og Patrik Kittel kan opleves ved DV's hingstekåring. Foto: Tanja Becker
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dressur- og springindeks er hingstene oprangeret efter total indeks. Der beregnes et total indeks, hvis hingsten har et Unghesteindeks beregnet på min. 15 afkom, samt et championats- ELLER konkurrenceindeks beregnet på min. 15 afkom.

Total indeks er et vægtet gennemsnit af ungheste-, championats- og konkurrenceindeks ud fra antal bedømte afkom i de enkelte delindeks.

Tidligere har indekstallets sikkerhed figureret på listen. Den er istedet erstattet af antallet af bedømte afkom, der ligger til grund for beregningerne. Jo flere bedømte afkom, desto mere sikkert er indekstallet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ønsker man at kende sikkerhederne henvises til Hestedatabasen, hvor de findes sammen med indekstallet på de enkelte heste. Enkelte hingste, især unge hingste har kun et unghesteindeks, da der endnu ikke er nok bedømte afkom i chamiponats- eller konkurrenceindeks. 

Det gælder f.eks. for den tre-dobbelte UVM-vinder i dressur, Sezuan DVH 1110, som er ny på dressur-indekslisten med højeste unghesteindeks på 177 beregnet på 49 afkom.

Find alle indekstal HER.

I næste nummer af magasinet Ridehesten ser vi nærmere på hingstenes indekstal, og hvordan indekstallene beregnes mv.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner