Dansk Varmblod fortsat nr. 3 i verden

15-07-2014 16:37

Den seneste WBFSH rangliste over avlsforbund udgivet den 10. juli viser, at Dansk Varmblod holder fast i tredjepladsen i dressurhesteavlen

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen og Mariett ved DM 2014.

Den 10. i hver måned udgiver WBFSH de seneste FEI/WBFSH-ranglister over mest succesfulde sportsheste i dressur, springning og military, og direkte udledt af disse også ranglister over de mest succesfulde avlsforbund i samme tre discipliner. Som FEI's konkurrenceår skrider frem mod sin afslutning den 30. september øges spændingen, og ranglisterne følges hvert år mere intenst de sidste tre måneder.

Dansk Varmblod har i en årrække sluttet stævneåret med en tredjeplads for avlsforbund i dressur og enkelte gang fjerdepladsen. Indtil videre ser det ud til, at der er gode chancer for en tredjeplads igen i år. De seks dressurheste, der indtjener point for Dansk Varmblod, er:

  • 1980 Mariett e. Come Back II/ Sidney (opdr. Gunnar Mousten)
  • 1960 Millibar e. Milan/ Liberty Dane (opdr. Fritz Jensen)
  • 1891 My Lady (ex Lady My) e. Michellino/ Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm)
  • 1876 Smeyers Molberg (ex Atterupgaards Molberg) e. Michellino/ Rambo (opdr. Atterupgaard)
  • 1866 Calecto V e. Come Back II/ Rastell (opdr. Inge Toft)
  • 1746 Smeyers Lazander (ex Blåhøj's Lazander) e. Solos Landtinus/ Lebensmann (opdr. Majbritt Kraf Gøbel)

Afstamningsmæssigt er det faderhingste Michellino og Come Back II, der trækker læsset. De er begge far til to heste i top 6, og Michellinos søn Milan er far til andenbedste danske hest. Totalt set er Michellino den hingst, der har flest danskfødte Grand Prix-heste på verdensranglisten. For det førende forbund, hollandske KWPN, er det tydeligvis trakehnerhingsten Gribaldi, der dominerer som faderhingst blandt forbundets mest succesfulde dressurheste.

Se WBFSH's ranglister HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen