Danmark har 3 ryttere med i A-finalen

16-08-2019 21:21

Det danske ponyspringhold slutter på en flot sjetteplads ved EM i Strzegom med sammenlagt 24 fejl. Tre ryttere er med videre blandt de 30 dygtigste ryttere til den individuelle A-finale på søndag

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ilsøe Madsen og Zee Tech. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske springryttere fik en god start torsdag ved europamesterskaberne i Strzegom, mens fredag var den næste store udfordring. De unge talenter rider to runder, og det bliver en stor opgave. Det bliver en tand sværere, lød det fra Lars Trier, da Ridehesten i går snakkede med landstræneren.  

Og på trods at et flot stævne og fantastisk banebygning, så har Danmark været oppe mod stærke nationer. Alligevel har de danske ponyspringryttere leveret rigtig flot ridning igen i dag, fortæller en stolt landstræner.

Danmark springer sig til en flot samlet 6. plads med samlet 24 fejl, hvor sejren gik til Irland, efterfulgt af England, og Frankrig.

3 ryttere med i A-finalen
De 30 dygtigste ryttere fra fredagens runde går videre til den individuelle A-finale på søndag. To ryttere, nemlig Linnea Ilsøe Madsen og Freya Strandby Møller var sikret finalepladsen ved europamesterskaberne, men hvorvidt også Isabel Vang Hvitved blev blandt de 30 bedste var tidligere på aftenen stadig lidt usikkert. Men alt imens Ridehesten  snakkede med  Lars Trier, stof det pludselig klart, at Danmark rent faktisk har hele 3 ryttere med i A-finalen.

– Det er jo vanvittig flot, siger Trier. Isabel Vang Hvitved og Strattonstown Nearly Gone har redet super godt. De er et nyt makkerpar, og har dannet par siden marts måned.  Desværre fik ekvipagen nogle lidt trælse bomme på de lidt lettere spring. Selvom ingen spring er nemme, så fik de bomme, der hvor man ikke lige regner med en bom.  Hun har virkelig fortjent en finaleplads, siger Trier.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Linnea Ilsøe Madsen sprang fantastisk. Og ponyen sprang fantastik, lyder det fra en begejstret landstræner. Der fortæller, at han allerede havde det unge talent i kikkerten sidste år. 

– Jeg havde Linnea i kikkerten allerede sidste år, men jeg tog hende ikke med, fordi jeg synes, det var for tidligt. Men Linnea har virklig vist, at hun har hovedet og ponyen til det. Hun har redet ens alle runder. Hun virker kold, selvom det er så nyt for hende. Hun har aldrig før stået til et EM. Og ponyen har kapaciteten til et EM, så vi krydser fingre for, at hun kan holde distancen og håber på, at hun kører stilen videre på søndag, siger Trier.

–  Freja Strandby Møller og Attyrory Rebel var lidt udfordret på grund af nerver. Hun red rigtig fint, men nerver i starten af ridtet gjorde, at ekvipagen fik nedslag i begge runder.

Lars Triers gode råd til rytterne forud for søndagens A-finalen er, at de skal ride deres runde, et spring ad gangen, og ikke tænke på placeringerne. Og det er der en god grund til.

– De har ikke stået i sådan en situation før. De har aldrig redet et EM før. Lad være med at tænke på, hvilken placering du får, lyder Triers råd til rytterne. Det handler om erfaring. Der er langt mellem Danmark får medaljer  ved et EM, fordi vi er oppe mod stærke nationer, men det vigtige er, vi får nogle ryttere, der får en erfaring med sig, som de ikke får andre steder. Vi får nogle stærkere ryttere med hjem, og det må være det primære mål, og så må sidegevinsten være medaljer, hvis det lykkedes, slutter Trier.

Se alle resultaterne HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen