Daniel har valgt Zack til finalen

09-06-2019 11:40

Britt Carlsen

I dag holder DM-hestene en velfortjent hviledag ved Equitour inden kürfinalen for de 15 bedste mandag eftermiddag. Der er tre ryttere, som er trukket fra feltet i medaljekampen, men der er stor konkurrence mellem syv ekvipager om de efterfølgende placeringer

Daniel Bachmann Andersen går hviledagen imøde på både første- og andenpladsen med avlshingstene Blue Hors Don Olymbrio og Blue Hors Zack. Da det er de 15 bedste ryttere, som mødes i kürfinalen ved ECCO Equitour DM mandag eftermiddag, og rytterne kun må ride en hest, skal Daniel, Nanna Skodborg Merrald og Anders Dahl vælge en af deres heste fra.
Daniel har valgt at ride videre i mesterskabet på Blue Hors Zack. Hingsten er fire år ældre og stærkere end Blue Hors Don Olymbrio, og da han har fire procentpoints forspring til Cathrine Dufour inden kür-finalen, og der kun er halvandet procentpoints forskel mellem hingstene, er det Zack, som skal vises i sin flotte og svære kür i finalen. 
– Zack fortjener at gå finalen, og han har også mere kür-erfaring end Don O, indleder Daniel. Han har valgt Zack både med hjertet og hjernen, idet han gerne vil honorere hingsten for alt det, han betyder for hans karriere. Og der er stor sandsynlighed for, at et godt kürprogram udløser en DM-guldmedalje. Daniel har samlet 156,070 points på Zack.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour på Bohemian

Cathrine Dufour har 9-årige Bohemian til start, og da de to satte points til i forhold til Daniel i Grand Prix-klassen, skal de to ride op til deres allerbedste i küren. Cathrine fortæller, at hun har fået lavet en ny kür – til Bohemian Rhapsody, og den glæder hun sig vildt meget til at ride for publikum mandag eftermiddag, hvor hun er sidste rytter i mesterskabet. Cathrine har samlet 151,799 point i mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard med JoJo AZ

I 2017 vandt Agnete Kirk Thinggaard sølv ved DM med JoJo AZ. Parret er lige nu på en mulig bronzeplads inden kürfinalen, og da Agnete har en meget svær kür, så kan hun fastholde sin podieplads, såfremt det hele klapper for ekvipagen i finalen. JoJo, der er 16 år, er kommet til DM-stævnet i topform, og det har været en udpræget fornøjelse at se dem i de to indledende afdelinger. De kommer til finalen med 146,969 points. 

Hård kamp om placeringerne
Naturligvis kan alt ske, men på papiret ser medaljekampen ud til at skulle afgøres mellem de tre nævnte. Der pågår også en drabelig kamp om placeringerne, idet hele syv ryttere ligger med få procentpoints forskel inden finalen. 
Nanna Skodborg Merrald har overtaget Wasabi OLD, som Allan Grøn red nogle få Grand Prix-klasser på, inden han opsagde sin stilling hos Blue Hors for at blive selvstændig. De ser ud til at have fundet ind i et godt partnerskab, og det er netop Wasabi, Nanna rider videre med i mesterskabet, mens Sådan Que nu er ude af mesterskabssammenhæng. Nanna har 143,460 point med sig. 
Anders Dahl er kommet til mesterskabet fra sit hjem i England med to heste, Selten HW, som han red OL i Rio på, og Fidelio van Het Blomenhof, som vi ser i konkurrence herhjemme for første gang. En misforståelse mellem de to ind i piaffen i Grand Prix-klassen kostede dyrt, men de kom stærkt igen med en femteplads i Specialen. Det er derfor også denne hest, Anders har valgt til DM-finalen, hvor han har 141,600 point. 
Marianne Helgstrand kunne potentielt have ligget lidt højere i den samlede stilling, men i Grand Prix'en blev hun ramt af dommeruenighed, og i Specialen indløb der et par dyre fejl i serierne. Sammen med Lollipop ligger hun på en samlet femteplads med 142,405 point. 
Lone Bang Larsen og Bakkelys Onandt e. Onassis (opdr. Preben Hald) kom ind på en femteplads i Grand Prix-klassen med et flot og meget sikkert ridt. I specialen dumpede de ned på 13. pladsen efter nogle udfordringer i den ene piaffe og den ene serie. Samlet har de 140,861 point.

Helen Melsen følger tæt efter Lone med 140,059 points på Aston Martin e. Monteverdi (opdr. Lone H Andersen), mens Betina Jæger Jensen/Heartbreaker og Carina Cassøe Krüth/May-Day Graftebjerg e. Dream of Heidelberg (opdr. Arne Bjerg-Nielsen) har hhv. 139,894 og 139,482 point med til finalen. 
Sanne Svendsen/Hannah Montana W e. Blue Hors doolittle (opdr. Henrik Wiborg) har 137,631 point.
Signe Kirk Kristiansen/Her Highness O har 137,631 point.
Ditte Mikkelsen/Don Rohdian e. Blue Hors Don Romantic (opdr. Mette Krabbesmark Jepsen) har 135,126 point.
Trine Mittag Jensen/Gammelenggårds Easy e. Light and Easy (opdr. Nanna og Knud Jønsson) har 134,704 og Dorthe Sjøbeck Hoeck kommer til finalen med Stenkjers Naromi e. Blue Hors Romanov (opdr. Ernfred Sero) med 133,758 point. 
Dette er rytterne i ECCO DM kür-finalen præsenteret af Vodskov Bolighus, og startrækkefølgen til finalen kan ses HER

Læs mere om DM-stævnet i magasinet Ridehestens julinummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen