Danciero har iført sig førertrøjen

14-10-2022 16:16

Anna Kasprzak og tidligere avlshingst Danciero sejrede i dag i den indledende klasse for 6-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge dressurheste, hvor bedste DV-hest blev hoppen Midt-West Franceska

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Danciero. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den indledende klasse for 6-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur bestod dommerpanelet i dag af Helle Westh og Dennis Fisker. Af klassens 25 startende går de 12 bedste direkte til søndagens finale, og der skal findes endnu tre finalister i lørdagens trøstfinale.

Anna Kasprzak, der i går vandt 7-års kvalifikationen, red sin sorte vallak, Danciero e. Dancier/ Floriscount, der er tidligere avlshingst, ind på førstepladsen i 6-års klassen i dag. Danciero indkasserede klassens eneste 10-tal for sin prægtige skridt, 8,9 for kapacitet og 8,7 for både trav og galop. Han spændte sig lidt, hvilket gik ud over smidigheden og det kostede lidt i ridelighedskarakteren, der blev 8,4.

Med et overbevisende og flydende ridt besatte berider Carina Cassøe Krüth og tyske Movie Star e. Morricone I/ Blue Hors Bentley andenpladsen med bl.a. 9,2 for trav og 8,9 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Movie Star. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

På tredjepladsen som bedste amatørrytter såvel som bedste DV-hest, har vi Majken Faaborg Glerup og Midt-West Franceska e. Franklin/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Midt-West). Majken købte hoppen hos avlerne, efter den havde haft føl som 4-års og blev startet op igen. Hun havde hos Emma Ahlberg set video af Franceska som 3-års sadelkåringshoppe og kunne rigtig godt lide, hvad hun så. Hun er så begejstret for sin ”Franni”, at hun sidenhen har købt to helsøstre til hoppen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da jeg tidligere i år debuterede Franni i MB, var det min første MB i 25 år, fordi jeg i nogle år har været væk fra sporten, har avlet og har været lidt uheldig med mine rideheste. I dag var første gang, at hun var inde i opvisningshallen, for til dagligt går hun på fold det meste af dagen, så for ikke at ændre for meget på hendes rutine valgte jeg ikke at komme til banetræning. Franni er fantastisk, og hun er mega modig. Hun er tændt på den lækre måde, hvor man kan få det til at spille, så hun er faktisk rigtig cool, fortæller Majken.

Majkens underviser Susanne Barnow besatte både fjerde- og femtepladsen med to DV-heste, henholdsvis Åtoftens Dancing Memory e. ERA Dancing Hit/ Benetton Dream (opdr. Annette Bugge og Claus Hansen) og UVM-finalisten Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal). Endnu en dansk UVM-deltager kom ind på sjettepladsen, nemlig Sissel Bille Jakobsen og den charmerende Dúné Nec e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Nana Eckhardt).

Resultat af 6-års klassen.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner