Cornet Obolensky og Comme Il Faut evakueret ud af Ukraine

10-03-2022 09:46

Christine Krogh Frausing
Skribent

To af de mest kendte hingste i verden, Cornet Obolensky og Comme Il Faut, er nu evakueret ud af Ukraine. Hingstene stod lige syd for Kyiv, og det begyndte derfor at haste med at få dem ud af landet

Copyright Ridehesten.com
Marco Kutscher og Cornet Obolensky ved EM i Madrid 2011. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to verdenskendte hingste, Cornet Obolensky og Comme Il Faut, stod på Stutteri Zhashkov der ligger i byen Zhashkov, 100 kilometer syd for Kyiv.

I går blev hingstene evakueret, da Martijn Peters, ejer af det Hollandske firma Horse Flight Operations, hentede dem ved stutteriet og kørte dem til Münster. 

Hingstene krydsede i går aftes den Ukrainsk-Polske grænse, og kursen blev derefter sat mod Münster, hvor Hubert Vornholt nu huser de to hingste. 

To verdensklasse hingste

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to hingste behøver ingen introduktion, de fleste kender dem allerede. Cornet Obolensky er 23 år, og er far til et utal af springheste på top niveau, heriblandt Martin Fuchs OL-hest, Clooney 51. Cornet Obolensky har 190 kårede sønner og 53 statspræmierede hopper.

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Comme Il Faut ved EM i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Den 17-årige Comme il Faut, har høstet mange internationale sejre og placeringer rundt om i verden i både Nations Cups, Global Champion Tours, World Cups og Großen Preise med Marcus Ehning i sadlen. Hingsten er far til 42 kårede sønner og 17 statspræmierede hopper.

Kaos i Ukraine

Den Russiske invasion af Ukraine har naturligvis betydet, at hestefolket skriger efter hjælp. Der er ikke længere sikkert at være, hverken for heste eller mennesker, og det begynder langsomt at tynde ud i foder rundt omkring i staldene. Da der er regler omkring at heste skal have EU papirer for at krydse grænsen, og at vejene er overfyldte for at komme ud af landet, begynder hesteejere at tænke i at slippe deres heste løs i naturen, da det på nuværende tidspunkt er hestenes bedste mulighed for overlevelse. 

Ønsker du at hjælpe hestene i Ukraine, kan du finde information her

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen