Christina til tops i working equitation

03-02-2024 10:05

Sidste weekend red danske Christina Bye Winding sig til tops i working equitation til det internationale stævne i Exloo i Holland. Christina red sig sammen med Esplêndida til flere flotte placeringer i de forskellige discipliner i klassen 'Master', hvilket indbragte dem en samlet topplacering

Copyright Ridehesten.com
Christina Bye Winding og Esplêndida. Foto: @freerkboskersfotografie
Nyheden fortsætter efter annoncen

Working equitation-rytteren Christina Bye Winding, der tidligere har kvalificeret sig til VM, har nu redet sig til en andenplads til det internationale stævne i Exloo i Holland, der fandt sted i forrige weekend. Det gjorde hun sammen med hesten Esplêndida, som hun ligeledes red sin VM-kvalificering i hus med i 2022. 

Working equitation rides i tre forskellige discipliner og er inddelt i forskellige sværhedsniveauer. I working equitation handler det om at vise hestens alsidighed og udføre forskellige opgaver, som vurderes på blandt andet stil og hurtighed. 

Christina deltog i klassen 'Master', og der konkurreres i de tre discipliner: dressur, 'ease of handling' og 'speed', som bliver samlet i et endeligt resultat. Her blev det til en samlet placering som nr. 2, kun overgået af belgiske Virginie Dubus med hesten Hero des Nawies. Om ridtet fortæller Christina: 

– Esplêndida var bare suveræn igennem hele konkurrencen og viste ekstrem stabilitet, bæring og power - hun gav mig virkelig alt! Jeg er super stolt og taknemmelig over at have så fantastisk en hest, der formår at vise dommerne, hvor hårdt vi træner hver eneste dag for at nå til tops. 

I dressurdelen opnåede Christina 68,24%, og i håndteringsdelen blev de belønnet med 68,53%, hvilket i begge tilfælde placerede hende som nr. 3. I speedtesten blev de placeret som nr. 5, og den flotte form i alle klasserne sikrede hende altså den samlede andenplads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden denne placering har Christina også opnået en kvalifikation til europamesterskaberne i år, der finder sted i Lowe i Tjekkiet fra d. 18. - 22. september. 

Klassens samlede resultat. 

Stævnets resultatlister. 

Se video af Christinas dressurridt her: 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner