Charlotte Jorst har fået to kloner af Nintendo

16-05-2022 12:12

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk-amerikanske Charlotte Jorst har klonet den nu 19-årige Nintendo, som hun har købt i Danmark og som hun håber at blive udtaget til VM i Herning på

Copyright Ridehesten.com
Nintendo Switch, klon af Nintendo. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk-amerikanske Charlotte Jorst, som er bosat i USA, købte tilbage i 2013 Nintendo e. Negro/ Monaco. Den 19-årige hest gener er blevet klonet og den 9. maj kom to føl til verden med den præcis samme DNA som Nintendo. 

På sine sociale medier beretter Charlotte Jorst omkring klonen, Nintendo Switch, men ifølge Eurodressage blev også klonen Nintendo 64 født den 9. maj, hvor Nintendo Switch kom til verden. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Begge kommer til Reno, Nevada om omkring seks måneder, og jeg er så spændt, fortæller Jorst blandt andet til Eurodressage. Begge kloner er lavethos Viagen Equine i Texas, USA. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Kastel's Nintendo til start ved Equitour i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Oprindeligt var Nintendo ejet af Gert-Jan van Olst, og i 2008 blev han kåret. Senere blev hingsten solgt til Anna Kasprzak, men ekvipagen fandt aldrig rytmen, og derfor flyttede Nintendo til Andreas Helgstrand frem mod salg. Her red Thomas Sigtenbjerggaard ham, og ekvipagen red Grand Prix-klasser internationalt inden salget til Charlotte Jorst. 

Siden har Jorst redet mange internationale starter i sadlen på Nintendo og sammen har de blandt andet deltaget ved flere World Cup-stævner, i World Cup-finalen 2016 og ved flere Nations Cup-stævner. Ekvipagen er ligeledes på listen over ryttere fra USA, som er mulige kandidater til at repræsentere nationen til VM i Herning til august, og derfor vil Charlotte Jorst og Nintendo komme til Europa i håb om at sikre sig en plads på det amerikanske hold. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing